Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De (on)zichtbare schoonheid
De (on)zichtbare schoonheid
Hoogeveen en omgeving hebben een rijke natuur-, landschappelijke en cultuurhistorische waarde. Dit boek ontsluiert deze rijkdom met foto s en bijbehorende te... »
 
 
 
 
 

DEUS VULT
DEUS VULT
Er is al veel gepubliceerd over de Middeleeuwen (500-1500). Een tot de verbeelding sprekende periode uit de Middeleeuwen betreft de Kruistochten (1095-1291).... »
 
 
 
 
 

Meinerswijk
Meinerswijk
Ronald Wilfred Jansen is geboren in 1964 in Wijster (Drenthe). Hij is (professioneel) natuurfotograaf en heeft geschiedenis gestudeerd. Fotografie is zijn gr... »
 
 
 
 
 

Arnhem toen en nu de historische binnenstad
Arnhem toen en nu de historische binnenstad
Ronald Wilfred Jansen is historicus en heeft zelf een aantal jaren in Arnhem gewoond(1987-2007). Dientengevolge is hij geïnteresseerd in de geschiedenis van... »
 
 
 
 
 

Drenthe 1883
Drenthe 1883
Drenthe is zóó mooi, zoo zeer pakt het me algeheel in en voldoet mij absoluut dat ik, indien ik niet voor altijd hier kon zijn, ik liever ’t maar niet ge... »
 
 
 
 
 

Westerborkpad
Westerborkpad
Ronald Wilfred Jansen (1964) is fotograaf en historicus. Zijn belangstelling voor de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij al eerder laten... »
 
 
 
 
 

Parkstad Arnhem
Parkstad Arnhem
Kijken naar Arnhem.Arnhem is een levendige stad waar mensen wonen, werken en zich ontspannen. Bossen, glooiende heidevelden en de uitwaarden van de Rijn en d... »
 
 
 
 
 

Natuurlijk Drenthe
Natuurlijk Drenthe
"Ik ben in een prachtig land"; deze woorden schreef Vincent van Gogh in 1883 aan zijn broer Theo, naar aanleiding van zijn verblijf in Drenthe. Ook nu nog i... »
 
 
 
 
 

FOTOGRAFIE IN ENSCHEDE 1840-1910
FOTOGRAFIE IN ENSCHEDE 1840-1910
Waarom vestigden fotografen zich in Enschede? Wie was de fotograaf? Wanneer verbleef hij in Enschede? Wat waren zijn (overige) beroepen? Wat vernemen we uit ... »