Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De waaier van het hart
De waaier van het hart
De waaier van het hart is een omschrijving voor de long die het hart verkoelt zoals lyriek dat doet. Deze vierde bundel van Paul Claes ontplooit zich in vier... »
 
 
 
 
 

Gouden vertaalregels
Gouden vertaalregels
Alle vertalers die vandaag de dag aan de slag gaan, moeten het wiel opnieuw uitvinden. Er bestaat namelijk geen Nederlands handboek met praktische vertaalwen... »
 
 
 
 
 

De sater
De sater
In zijn romandebuut <i>De Sater</i> (1993) speelde Claes met het genre van de antieke roman. Vele antieke schrijvers en vele verschillende stijlen komen aan ... »
 
 
 
 
 

Sfinx
Sfinx
Met deze nieuwe roman zet Paul Claes zijn reeks verkenningen door de geschiedenis voort. In zijn romancyclus Lilith staat niet meer de man, maar de vrouw cen... »
 
 
 
 
 

Groot retorisch woordenboek
Groot retorisch woordenboek
Stijlfiguren zijn beproefde procedés om een boodschap duidelijk, boeiend en doeltreffend, maar soms ook gezocht, mysterieus en intrigerend over te brengen. ... »
 
 
 
 
 

C
C
Sinds jaar en dag houdt Paul Claes een leesdagboek bij. Daarin noteert hij alles wat hem invalt tijdens het lezen van literatuur, essays, poëzie, wetenschap... »
 
 
 
 
 

De leeuwerik
De leeuwerik
De Provence in de twaalfde eeuw. Raimon, zoon van een burchtheer, verliest zijn vader en zijn erfdeel. Hij wordt naar de abdij van zijn oom gestuurd. Als hij... »
 
 
 
 
 

Zwarte zon
Zwarte zon
Dit boek is een pendant van Echo's echo's. Na de raadsels van de duistere allusie behandelt Paul Claes in Zwarte zon de geheimen van de duistere poëzie. De ... »