Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

SIC
SIC
 »
 
 
 
 
 

De zonen van de zon
De zonen van de zon
Al twintig jaar schrijft Paul Claes een poëzie die met geen ander in de Nederlandse literatuur te vergelijken is. Hij is geen modieuze ontregelaar, grappenm... »
 
 
 
 
 

Glans / Feux
Glans / Feux
 »
 
 
 
 
 

De leeuwerik
De leeuwerik
De Provence in de twaalfde eeuw. Raimon, zoon van een burchtheer, verliest zijn vader en zijn erfdeel. Hij wordt naar de abdij van zijn oom gestuurd. Als hij... »
 
 
 
 
 

De haas en de regenboog
De haas en de regenboog
Tegen het einde van de negentiende eeuw verbleven de revolutionaire Franse dichters Arthur Rimbaud en Paul Verlaine in Londen. Gevlucht voor het oproer dat o... »
 
 
 
 
 

De sater
De sater
In zijn romandebuut <i>De Sater</i> (1993) speelde Claes met het genre van de antieke roman. Vele antieke schrijvers en vele verschillende stijlen komen aan ... »
 
 
 
 
 

Plastic love
Plastic love
Herman, een student wiskunde, wordt meegesleept door de seksuele dromen van zijn generatie. Als leraar trouwt hij met een maatschappelijk bewogen arts. Wanne... »
 
 
 
 
 

Echo's echo's
Echo's echo's
De nimf Echo kon alleen woorden van anderen weergalmen. Haar tragiek is die van alle literatuur. Dichters en vertellers hebben woorden van anderen steeds wee... »