Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Rood
Rood
Midas Dekkers is al zo lang hij zich kan herinneren bewonderaar van roodharige vrouwen. Gewone vrouwen stammen af van de apen, roodharigen echter zijn aan ka... »
 
 
 
 
 

De vergankelijkheid
De vergankelijkheid
Veel glorie is op haar best als ze aan het vergaan is. Maar dan moet ze daar wel de kans voor krijgen. Oude gebouwen worden meestal afgebroken voor ze aftake... »
 
 
 
 
 

Poot
Poot
De hondenbezitter heeft een andere verhouding met zijn huisdier dan de poezenliefhebber. Sommige mensen menen zelfs dat je niet van poezen en van honden tege... »
 
 
 
 
 

Hommel en de walrus
Hommel en de walrus
 »
 
 
 
 
 

Bommel
Bommel
Diverse toonaangevende tekenaars en schrijvers geven op originele wijze inhoud aan de Bommelglossy, zoals Jan Kruis, Dick Matena, Thé Tjong-Khing, Midas Dek... »
 
 
 
 
 

Bloed, vlees & botten
Bloed, vlees & botten
'De tweeënhalf pond zenuwweefsel tussen onze oren gedraagt zich als een doorgewinterde aristoteliaan', schrijft Douwe Draaisma in zijn bijdrage aan Bloed vl... »
 
 
 
 
 

Pluis
Pluis
‘Wat bezielt een mens om een cavia in huis te nemen? Kortzichtigheid? Overmoed? Wat heeft een cavia een mens te bieden?’ Wie kan er nou beter met humor en ... »
 
 
 
 
 

Voeding
Voeding
Hoewel een tekort aan voeding op dit moment in het Westen niet aan de orde is, zijn er velerlei voedingsgerelateerde problemen die de gezondheid van patiënt... »
 
 
 
 
 

Het beest
Het beest
Sinds jaar en dag stappen mensen op zondag met het goede been uit bed dankzij het radiopraatje van Midas Dekkers in <i>Vroege vogels</i>. Nauwelijks wakker z... »