Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Ruisch
Ruisch
De poëzie van J.A. Deelder is zaait onrust, is humoristisch, vervreemdend, helder en wijs. In <i>Ruisch</i> blijft hij trouw aan zijn themas: de dood, oorlo... »
 
 
 
 
 

Zonder dollen
Zonder dollen
In Petrograd
sprak ik een gozer

wiens moeder
net als ik in 1944
was geboren

maar dan in Leningrad
wat toch weer even
anders lag

al was het maar meer
naar ... »
 
 
 
 
 

Reisgedicht sloop SL3
Reisgedicht sloop SL3
Met onze kussenslopen met gedichten val je heerlijk in slaap met een dichtregel in je hoofd...Er zijn inmiddels heel veel gedichten als 'Poëzie om te kussen... »
 
 
 
 
 

Dag en nacht
Dag en nacht
Het werk van J.A. Deelder is als zijn stad: rauw, vitaal en no-nonsense. Voor het eerst in een halve eeuw wordt er van Deelders poëzie een bloemlezing gemaa... »
 
 
 
 
 

Benjamin Herman Happy Man
Benjamin Herman Happy Man
Meer dan een jaar volgde topfotograaf Peter van Breukelen de activiteiten van Nederlands meest creatieve altsaxofonist, Benjamin Herman. Jules Deelder schree... »
 
 
 
 
 

Modern passe
Modern passe
Modern passé leest als een wervelwind. Wie eraan begint wordt erin meegesleept...'Modern passé = Deelder in het kwadraat''Deelder geeft gas...''Adembenemen... »
 
 
 
 
 

Erik van Muiswinkel leest Een goed verhaal
Erik van Muiswinkel leest Een goed verhaal
Onder de titel <i>Een Goed Verhaal</i> bracht NostalgieNet in 2014 voorgelezen verhalen op tv. Cabaretier en acteur Erik van Muiswinkel las de verhalen voor ... »
 
 
 
 
 

Schöne Welt
Schöne Welt
In deze 'dikke van Deelder' laat de schrijver in vijfendertig verhalen onder voortdurend wisselen van perspectief moderne tijden herleven. Hitler's Derde Rij... »
 
 
 
 
 

Rotterdamse kost
Rotterdamse kost
 »
 
 
 
 
 

Lessen in liefde
Lessen in liefde
Zonder een scheutje erotiek, zo nu en dan, is het leven toch maar een saaie boel, nietwaar?Lord short shoe wil de aap,Zonder kapot,Trucjes,De slaapsters,De o... »