Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het station
Het station
Amsterdam Centraal is veel meer dan alleen een station. Het is een stad in een stad waar elke dag duizenden mensen aankomen en vertrekken, winkelen en werken... »
 
 
 
 
 

Het glas van Casanova
Het glas van Casanova
Onder de Hollywoodletters sterft Aldous Huxley op lsd, in Delfzijl loopt Simenon een blauwtje, op Jura verbrijzelt een kreeft zowat de hand van George Orwell... »
 
 
 
 
 

Kinbote
Kinbote
Peter Middendrop, Menno Wigman, Joris van Casteren »
 
 
 
 
 

Eenzaamheid
Eenzaamheid
Het thema eenzaamheid laat niemand onberoerd. Joris vanCasteren is er, misschien omdat hij als baby wekenlang in eencouveuse lag, afgescheiden van enig mense... »
 
 
 
 
 

Het been in de IJssel
Het been in de IJssel
Joris van Casteren is een van de nieuwsgierigste schrijvers van Nederland. Hij kan zich jarenlang met een onderwerp bezighouden, en door zijn vasthoudendheid... »
 
 
 
 
 

Mensen op Mars
Mensen op Mars
Over Lelystad:'Briljant.' de Volkskrant *****'Een van de topauteurs op het gebied der literaire non-fictie.' Atte Jongstra, NRC Handelsblad'Van Casteren lapt... »
 
 
 
 
 

Grote atomen
Grote atomen
In Grote atomen reist een jonge man naar een slaapstad in de provincie waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Hij hoopt te kunnen afrekenen met de gewoonten... »
 
 
 
 
 

Moeders lichaam
Moeders lichaam
Piet van der Molen is een kinderloze vrijgezel die nooit heeft gewerkt enaltijd thuis is blijven wonen, in het Zuid-Limburgse dorp Oirsbeek.Broers of zussen ... »
 
 
 
 
 

De man die naar Mars wilde
De man die naar Mars wilde
Als het aan twee Nederlanders ligt, Bas Lansdorp en Arno Wielders, wonen er vanaf 2023 mensen op Mars. Ze zullen daar ook sterven, want terugkeren naar aarde... »