Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Stil de tijd
Stil de tijd
Geen tijd hebben dat is een van de fundamentele ervaringen van onze tijd. In dit veelgeprezen en intussen ook veelgelezen boek neemt Joke J. Hermsen dit ve... »
 
 
 
 
 

Melancholie van de onrust
Melancholie van de onrust
Essay Maand van de Filosofie 2017<br/><br/>'Stil de tijd, het blijft een goed levensmotto - maar hoe hou je dat vol in tijden van onrust?'<br/>- Joke J. Herm... »
 
 
 
 
 

Nomadisch narcisme
Nomadisch narcisme
 »
 
 
 
 
 

The Wandering Eye
The Wandering Eye
The Wandering Eye is een bijzondere boekuitgave over ‘Reizen op papier als zwerven door een landschap’. Een uitnodiging voor langzaam kijken en dwalend d... »
 
 
 
 
 

De liefde dus
De liefde dus
Parijs, zomer 1785. In de stad heerst een grimmige sfeer. Onder het hongerende volk groeit de onvrede over de decadente levensstijl van het koningspaar, dat ... »
 
 
 
 
 

Rivieren keren nooit terug
Rivieren keren nooit terug
Ella Theisseling reist kriskras door Frankrijk met als uiteindelijk doel de rivier waar zij alle vakanties van haar jeugd heeft doorgebracht. Ze wil er de do... »
 
 
 
 
 

Kairos
Kairos
Rust en aandacht zijn belangrijke voorwaarden voor creativiteit en helder nadenken, betoogde Joke J. Hermsen in <em>Stil de tijd</em>. Maar hoe komen we na d... »
 
 
 
 
 

Onder een andere hemel
Onder een andere hemel
‘Ons leven speelt zich af tussen heimwee naar het vertrouwde en een verlangen naar het onbekende. We willen ons geborgen weten en we dromen van een elders.... »
 
 
 
 
 

De profielschets
De profielschets
Joke J. Hermsen<br/>De profielschets<br/><br/>In De profielschets ontrolt zich een intrige vol menselijk drama en venijn.<br/><br/>Een satirische roman over ... »