Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Kairos
Kairos
Rust en aandacht zijn belangrijke voorwaarden voor creativiteit en helder nadenken, betoogde Joke J. Hermsen in <em>Stil de tijd</em>. Maar hoe komen we na d... »
 
 
 
 
 

Stil de tijd
Stil de tijd
Geen tijd hebben - dat is een van de fundamentele ervaringen van onze tijd. In dit veelgeprezen en intussen ook veelgelezen boek neemt Joke J. Hermsen dit ve... »
 
 
 
 
 

Heimwee naar de mens
Heimwee naar de mens
Heimwee naar de mens is een boek op het snijvlak van literatuur en filosofie. In een reeks prikkelende essays probeert Hermsen de mens terug te vinden die dr... »
 
 
 
 
 

Kairos
Kairos
'Hermsen pleit voor inspiratie, enthousiasme, creativiteit en bevlogenheid.'- de Volkskrant <br/><br/>In Kairos houdt Hermsen een hartstochtelijk pleidooi vo... »
 
 
 
 
 

Het dameoffer
Het dameoffer
Det van Vliet komt na een barre, nachtelijke autorit aan bij het door onkruid overwoekerde Zuid-Franse huis van haar ouders. Ze is niet alleen op de vlucht v... »
 
 
 
 
 

Melancholie van de onrust
Melancholie van de onrust
De mens is een homo melancholicus, die weet heeft van verlies en vergankelijkheid en dit besef probeert om te buigen tot hoop en creativiteit. Als het tij ec... »
 
 
 
 
 

Blindgangers
Blindgangers
De winter begint vroeg. Dat besef dringt onvermijdelijk door tot een gezelschap oude vrienden dat met verschillende auto s in de vrijdagavondfiles door sneeu... »
 
 
 
 
 

Windstilte van de ziel set
Windstilte van de ziel set
In de omgeving van het Franse pelgrimsoord Vézelay reflecteert schrijfster en filosofe Joke Hermsen op het belang van rust, verveling, aandacht en wachten. ... »
 
 
 
 
 

Ogenblik & eeuwigheid
Ogenblik & eeuwigheid
In <i>Ogenblik & eeuwigheid</i> doet Joke J. Hermsen twee dingen tegelijk. Zij maakt de balans op van wat zij in de afgelopen twee decennia aan beschouwend w... »