Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het spoor van de liefde
Het spoor van de liefde
<p>De hartverwarmende voorgeschiedenis van Gretls Zuid-Afrikaanse ouders - een liefdesverhaal dat ontroert en bemoedigt. Johannesburg, begin jaren '30. Kate ... »
 
 
 
 
 

Het meisje uit de trein
Het meisje uit de trein
<p>'Het meisje uit de trein' van Irma Joubert begint in Polen. Het is 1944. Op een donkere nacht wordt ergens in een bos het broodmagere meisje Gretl gevonde... »
 
 
 
 
 

Pontenilo
Pontenilo
De slagschaduw van de Tweede Wereldoorlog verspreidt zich tot diep in Zuid-Afrika. De politieke tegenstellingen in dat land ontwrichten ook het hechte Afrika... »
 
 
 
 
 

Het meisje uit het verscholen dorp
Het meisje uit het verscholen dorp
Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die haar vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het hel... »
 
 
 
 
 

Kronkelpad
Kronkelpad
Lettie Louw is een zachtaardige, talentvolle jonge vrouw. Na haar studie keert ze terug naar het dorp waar ze opgroeide, om daar als huisarts aan de slag te ... »
 
 
 
 
 

Kind van de rivier
Kind van de rivier
In deze meeslepende historische roman van bestsellerauteur Irma Joubert ontworstelt een Afrikaans meisje zich aan haar arme milieu en gaat als advocaat de co... »
 
 
 
 
 

Hildegard
Hildegard
 »
 
 
 
 
 

Tolbos
Tolbos
<p>Katrien Neethling is tien jaar als ze op de radio hoort dat de politie heeft geschoten op schoolkinderen in Soweto. In diezelfde week raakt de vijftienjar... »
 
 
 
 
 

Het meisje uit de trein
Het meisje uit de trein
<p>De Zuid-Afrikaanse Irma Joubert, voorheen geschiedenisdocent, is zowel in Nederland als internationaal een succesvol auteur van historische romans. Met He... »