Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Heil om Seil
Heil om Seil
 »
 
 
 
 
 

Oerpolder
Oerpolder
Het Heidenschap, een moerassig gebied in Zuidwest-Friesland, is door de eeuwen heen ontworsteld aan de zee. Tot de negentiende eeuw stond het gebied ’s win... »
 
 
 
 
 

de treastfugel
de treastfugel
Yn De treastfûgel folget Hylke Speerstra it spoar fan twa famyljes út Hichtum. De iene húshâlding stapt yn 1911 op de boat nei Amearika en kin yn it stie... »
 
 
 
 
 

De koude kruistocht
De koude kruistocht
Elf nieuwe schaatsverhalen van Hylke Speerstra, geschreven t.g.v. het 100-jarig jubileum van de vereniging De Friesche Elf Steden. Het zijn elf verhalen vol ... »
 
 
 
 
 

De Oerpolder
De Oerpolder
Her Heidenschap, een polder in Zuidwest-Friesland, is door de eeuwen heen onrworsteld aan de zee. Tot in de twintigste eeuw liep het grasland 's winters veel... »
 
 
 
 
 

Op klompen door de dessa
Op klompen door de dessa
Het Nederlandse militair optreden in Indonesië kort na de Tweede Wereldoorlog, de 'politionele acties', was in feite een koloniale oorlog. Op klompen door d... »
 
 
 
 
 

De troostvogel
De troostvogel
Het verhaal van twee Friese familiesIn De Troostvogel volgt Hylke Speerstra het spoor van twee arme families uit Hichtum, Friesland. De ene stapt in 1911 op ... »
 
 
 
 
 

Speerstra omnibus
Speerstra omnibus
 »