Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Zomernacht
Zomernacht
Lexi en Mia worden hartsvriendinnen vanaf de dag dat ze elkaar op de middelbare school tegenkomen. Lexi woont bij haar tante op een woonwagenpark. Mia komt u... »
 
 
 
 
 

Een zachte vernieling
Een zachte vernieling
Het is begin jaren vijftig. André, de verteller van Een zachte vernieling, ontmoet Sabine de Comptine d Aarselaer, die in haar persoon schoonheid en passie ... »
 
 
 
 
 

El Pez Espada
El Pez Espada
 »
 
 
 
 
 

Toneel
Toneel
bevat: De getuigen ; Een bruid in de morgen ; (M)oratorium ; In een haven ; Het lied van de moordenaar ; Suiker ; Mama, kijk, zonder handen! ; De dans van de... »
 
 
 
 
 

De Verwondering
De Verwondering
De verwondering is het krachtige verhaal van een leraar die zich het hoofd op hol laat brengen door oudnazirsquos en daarna wegens zijn vreemde gedrag in een... »
 
 
 
 
 

De zwarte keizer
De zwarte keizer
verhalen »
 
 
 
 
 

Nieuwe tekeningen
Nieuwe tekeningen
Toen Hugo Claus in maart 2003 in het ziekenhuis moest verblijven bracht zijn vriend Jan Vanriet hem een lege dummy, ter afleiding, om in te schrijven mocht h... »
 
 
 
 
 

Karel appel painter
Karel appel painter
 »
 
 
 
 
 

Hugo Claus leest
Hugo Claus leest
Hugo Claus draagt gedichten voor die hij tussen 1977 en 1985 maakte. Ondermeer een in menoriam voor zijn goede vriend, de Antwerpse dichter H. C. Pernath. Ve... »
 
 
 
 
 

Het laatste bed
Het laatste bed
Twee vrouwen komen logeren in het sjieke hotel LUXOR van een Belgische badplaats. Emily, de pianolerares, vertelt hoe hun liefde zich ontwikkelde tot een sch... »