Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Boze geesten
Boze geesten
 »
 
 
 
 
 

Verzamelde werken
Verzamelde werken
Dostojevski werd in 1845 meteen beroemd met zijn eerste boek, Arme mensen. Zijn literaire vrienden herkenden in hem, zo wil de anekdote, vrijwel onmiddellijk... »
 
 
 
 
 

Misdaad en straf
Misdaad en straf
F.M. DostojewskiMisdaad en strafDe eigenzinnige student Raskolnikow vermoordt een oude woekeraarster om haar geld. Deze moord betekent voor hem het begin van... »
 
 
 
 
 

De idioot
De idioot
Na lange afwezigheid wordt vorst Mysjkin in Petersburg geconfronteerd met de hoofdstedelijke hartstocht van mensen voor wie carrière, rang en geld allesbepa... »
 
 
 
 
 

De broers Karamazov
De broers Karamazov
Tien redenen om dit meesterwerk te lezen:1. Het hoofdthema van het boek, de verhouding tussen religie en ratio, is actueler dan ooit.2. Het tweede thema, wa... »
 
 
 
 
 

Verboden boeken
Verboden boeken
 »
 
 
 
 
 

Ondergrondse notities
Ondergrondse notities
Ondergrondse notities bevat stukken uit de memoires van een bitter en geïsoleerd man. Vervreemd en afgezonderd van de maatschappij, houdt deze gepensioneerd... »
 
 
 
 
 

De idioot
De idioot
In 2013 verscheen Dostojevski's meesterwerk De idioot in een nieuwe vertaling in de Russische Bibliotheek. Het boek kreeg razend lovende besprekingen in de m... »
 
 
 
 
 

De dubbelganger
De dubbelganger
Goljadkin is een sociaal onhandige jonge man die zijn leven ziet ontsporen wanneer plotseling zijn exacte evenbeeld opduikt. Zijn dubbelganger werkt op hetze... »
 
 
 
 
 

Boze geesten
Boze geesten
Hoe krijgt iemand het voor elkaar om anderen de politieke moord te laten begaan die hij gepleegd wil zien?<br/><br/> In 1869 vermoordde de 22-jarige 'revolut... »