Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Jezus
Jezus
Het jaar 30, ongeveer. Jezus van Nazaret zwerft door Galilea. Hij predikt zijn boodschap van het naderend koninkrijk van God. In een verdeelde samenleving, v... »
 
 
 
 
 

Olympische Spelen
Olympische Spelen
De oorsprong van de Olympische Spelen gaat terug tot de vroege Griekse Oudheid. Hoe zijn deze Spelen ontstaan en welke rol hadden ze in de oudheid? Fik Meije... »
 
 
 
 
 

De middellandse Zee
De middellandse Zee
Fik Meijer, de populairste classicus van Nederland, vertelt voor het eerst zijn eigen verhaal. Hij schrijft zeer aanstekelijk over zijn liefde voor de raadse... »
 
 
 
 
 

Emperors Don't Die In Bed
Emperors Don't Die In Bed
This fresh and engaging book looks at each of the Roman emperors from JuliusCaesar in 44BC to Romulus Augustulus in AD 476 illuminating not only themanner of... »
 
 
 
 
 

Sail Rome!
Sail Rome!
Tweeduizend jaar geleden werd de Middellandse Zee intensief bevaren door schepen die de meest uiteenlopende ladingen vervoerden. Er werd niet alleen gehandel... »
 
 
 
 
 

Oud nieuws
Oud nieuws
kleine verhalen over het dagelijks leven »
 
 
 
 
 

Athene en Sparta
Athene en Sparta
ATHENE / SPARTA - EEN PERMANENTE RIVALITEITAthene is in de vijfde eeuw voor Christus een centrum van cultuur en wetenschap. Sparta is een militaristisch bolw... »
 
 
 
 
 

De sluier van Cicero
De sluier van Cicero
Op 8 november 63 v.Chr. sprak Cicero in de senaat van Rome de beroemde woorden: ‘Hoe lang nog, Catilina, zul je misbruik maken van ons geduld?’ Catilina ... »