Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Noorderlicht
Noorderlicht
F. Bordewijk (1884-1965) verwierf grote bekendheid met o.a. zijn romans <i>Blokken</i>, </i>Bint</i>, <i>Karakter</i>, <i>Rood paleis</i>. In 1954 ontving Bo... »
 
 
 
 
 

Blokken; Knorrende beesten; Bint
Blokken; Knorrende beesten; Bint
<b>Misschien is Bordewijk wel de meest on-Hollandse schrijver van onze literatuur. De `nachtmerries of `surrealistische droombeelden die de schrijver ons v... »
 
 
 
 
 

Huis te huur
Huis te huur
elf surrealistische verhalen »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een arme ongehuwde moeder in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om z... »
 
 
 
 
 

Blokken Tasje
Blokken Tasje
 »
 
 
 
 
 

Blokken
Blokken
 »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
In Bordewijks bekendste roman Karakter is hoofdpersonage Jacob Katadreuffe bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een trotse dienstbode i... »
 
 
 
 
 

Rood paleis
Rood paleis
Zoals Bordewijk in zijn roman <i>Bint</i> de angst voor en de afkeer van de school objectiveerde door een neo-realistische vertekening, zo wordt in <i>Rood P... »
 
 
 
 
 

Bint
Bint
Bint is de roman van de tucht, belichaamd in directeur Bint. De nieuwe leraar De Bree komt meteen voor zijn vuurproef te staan. Hij krijgt klas 4D toegeweze... »