Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Rood Paleis
Rood Paleis
<p>In Bordewijks roman <em>Rood Paleis </em>(1936) staat een bordeel aan de Passeerdersgracht te Amsterdam centraal, vlak voor het uitbreken van de Eerste We... »
 
 
 
 
 

Bij gaslicht
Bij gaslicht
'Bij gaslicht. Een tijd waarop de mens van nu gewoon is neer te zien, maar die zich naar ik zeker meen toch gerechtvaardigd heeft, terwijl de onze zich nog m... »
 
 
 
 
 

Blokken
Blokken
Het fantasierijke werk van Ferdinand Bordewijk (1884-1965) behoort tot de grote Nederlandse klassiekers.In <i>Blokken</i> (1931), nu voor het eerst verbeeld ... »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
Jacob Willem Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een arme ongehuwde moeder in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles ... »
 
 
 
 
 

Blokken
Blokken
 »
 
 
 
 
 

Rood paleis
Rood paleis
Zoals Bordewijk in zijn roman <i>Bint</i> de angst voor en de afkeer van de school objectiveerde door een neo-realistische vertekening, zo wordt in <i>Rood P... »
 
 
 
 
 

Blokken
Blokken
 »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
luisterboek hoorspel voor de Tros bew. door Marc Lohman. Jacob Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als... »