Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Noorderlicht
Noorderlicht
F. Bordewijk (1884-1965) verwierf grote bekendheid met o.a. zijn romans <i>Blokken</i>, </i>Bint</i>, <i>Karakter</i>, <i>Rood paleis</i>. In 1954 ontving Bo... »
 
 
 
 
 

Rood paleis
Rood paleis
Zoals Bordewijk in zijn roman <i>Bint</i> de angst voor en de afkeer van de school objectiveerde door een neo-realistische vertekening, zo wordt in <i>Rood P... »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een arme ongehuwde moeder in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om z... »
 
 
 
 
 

Bint
Bint
Bint is de roman van de tucht, belichaamd in directeur Bint. De nieuwe leraar De Bree komt meteen voor zijn vuurproef te staan. Hij krijgt klas 4D toegeweze... »
 
 
 
 
 

Blokken Tasje
Blokken Tasje
 »
 
 
 
 
 

Karakter
Karakter
In Bordewijks bekendste roman Karakter is hoofdpersonage Jacob Katadreuffe bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een trotse dienstbode i... »
 
 
 
 
 

Een onmiskenbare verwantschap
Een onmiskenbare verwantschap
Toen Willem Frederik Hermans zich in de zomer van 1944 tot F. Bordewijk wendde, had hij nog geen letter gepubliceerd.Wel had hij enkele manuscripten ter beoo... »
 
 
 
 
 

Nagelaten documenten
Nagelaten documenten
nagelaten documenten »