Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Koninkrijk vol sloppen
Koninkrijk vol sloppen
Europa was in de late negentiende eeuw getuige van een volksverhuizing. Miljoenen mensen verruilden toen hun agrarische omgeving voor een woning in de stad. ... »
 
 
 
 
 

Sterrenstof
Sterrenstof
Al honderd jaar wordt beweerd dat H.P. Berlage en P.J.H. Cuypers respectievelijk de vader en de grootvader van de moderne Nederlandse architectuur zijn. Auke... »
 
 
 
 
 

Een nieuwe wereld
Een nieuwe wereld
Het huidige China toont wat Europa na 1850 meemaakte: de razendsnelle wording van een economische grootmacht. Deze economische omwenteling was en is tegelijk... »
 
 
 
 
 

Onuitsprekelijke schoonheid
Onuitsprekelijke schoonheid
'Schoonheid', zo vangt deze inaugurele rede uit 1993 aan, 'is in de hedendaagse architectuur een zeer belangrijke eigenschap, maar de omgang ermee is paradox... »
 
 
 
 
 

De nieuwe mens
De nieuwe mens
In de late negentiende eeuw steeg de materiële welvaart spectaculair, en de mensen gingen anders kijken, ervaren en denken. Zo ontstond de nieuwe cultuur di... »
 
 
 
 
 

Koninkrijk vol sloppen
Koninkrijk vol sloppen
In de late negentiende eeuw begon een volksverhuizing die nu, na anderhalve eeuw, nog steeds doorgaat. Miljoenen mensen verruilden hun agrarische omgeving vo... »
 
 
 
 
 

De Nederlanden
De Nederlanden
De Nederlanden is een compleet gerenoveerde versie van Het lege land (1987), het boek dat vaak ‘klassiek’ is genoemd. Deze nieuwe uitgave beschrijft hoe ... »
 
 
 
 
 

Het lege land
Het lege land
In Het lege land beschrijft Auke van der Woud Nederland in de vroege negentiende eeuw. Een land met maar twee miljoen inwoners, met bijna alleen onverharde w... »
 
 
 
 
 

De Bataafse hut
De Bataafse hut
denken over het oudste Nederland (1750-1850) »
 
 
 
 
 

De steden, de mensen
De steden, de mensen
Dit boek gaat over Nederland in de jaren 1850-1900, geschiedenis. En tegelijk een raamvertelling met actuele thema’s: de rechtsstaat, het algemeen belang, ... »