Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De gebroeders Leeuwenhart
De gebroeders Leeuwenhart
Wat ik nu ga vertellen gaat over mijn broer. Over mijn broer Jonatan Leeuwenhart. Het is bijna een sprookje, vind ik, het lijkt ook een heel klein beetje op ... »
 
 
 
 
 

Madieke van het rode huis
Madieke van het rode huis
Madieke heet eigenlijk Margareta, maar zo wordt ze alleen genoemd als ze iets uitgespookt heeft. En dat gebeurt nogal eens. 'Madieke krijgt haar gekke invall... »
 
 
 
 
 

De kinderen van bolderburen
De kinderen van bolderburen
Al staan er maar drie huizen en wonen er maar zes kinderen, toch is Bolderburen het fijnste dorp van de wereld. Want de kinderen van Bolderburen beleven van ... »
 
 
 
 
 

Pipi langkous
Pipi langkous
 »
 
 
 
 
 

Astrid Lindgren
Astrid Lindgren
Het ware sprookje over Astrid Lindgren is even fantastisch als de verhalen die ze zelf heeft geschreven. Het plattelandsmisje verlaat de lusthof van haar kin... »
 
 
 
 
 

Samen op het eiland Zeekraai
Samen op het eiland Zeekraai
Het gezin Melkerson heeft een bouwvallig huis gehuurd op Zeekraai, een klein eiland voor de kust van Zweden. En het leven op het eiland is heerlijk! Terwijl ... »
 
 
 
 
 

Pippi Langkous
Pippi Langkous
Pippi Langkous is het sterkste meisje van de wereld. Ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, alleen... Haar paard en haar aapje meneer Nilsson w... »
 
 
 
 
 

Ronja de roversdochter
Ronja de roversdochter
In Ronja's geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in twee├źn. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de bur... »
 
 
 
 
 

De rode vogel
De rode vogel
Mattias en Anna zijn twee weeskinderen die wonen bij een boer in het grauwe en treurwekkende Mira. Daar moeten ze werken en mogen vooral geen leuke dingen do... »
 
 
 
 
 

In schemerland
In schemerland
Thomas ligt al tijden in bed, hij heeft iets aan zijn been waardoor hij waarschijnlijk nooit meer zal kunnen lopen. Maar iedere avond als het begint te schem... »