Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De klank van sneeuw
De klank van sneeuw
De twee novellen in dit boek staan in het teken van muziek en theater en vinden hun oorsprong in de periode dat Arthur Japin nog als acteur en zanger door he... »
 
 
 
 
 

De jongen, de mol, de vos en het paard
De jongen, de mol, de vos en het paard
'De jongen, de mol, de vos en het paard', vertaald door Arthur Japin, is een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn. »
 
 
 
 
 

Maar buiten is het feest
Maar buiten is het feest
Wanneer een succesvolle en geliefde zangeres een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen aangrijpende gebeur... »
 
 
 
 
 

De gevleugelde
De gevleugelde
dwarsligger 558 Arthur Japin De gevleugeldeHoe verbeeldingskracht en passie de wereld kunnen veranderenAlberto Santos-Dumont groeit in afzondering op in Braz... »
 
 
 
 
 

Hoe valt een schrijver uit de trein?
Hoe valt een schrijver uit de trein?
<p>Op 11 oktober 1961 maakte de toen beroemde Nederlandse schrijver Antoon Coolen in de Betuwe een noodlottige val uit een rijdende trein. Wat ging daaraan v... »
 
 
 
 
 

Kolja
Kolja
Kolja is acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Vele jaren reizen ze met de jongen door Europa ... »
 
 
 
 
 

Mijn verzonnen familie
Mijn verzonnen familie
<p>Dit ‘schrijversprentenboek’, barstensvol persoonlijke en historische documenten, anekdotes, foto’s en schilderijen, is een monument voor de verbeeld... »
 
 
 
 
 

5 korte verhalen
5 korte verhalen
Ervaar leesplezier voor het gehele gezin met de e-book familiekaart van QINQO. Zowel jong als oud wordt verrast door 5 korte verhalen van de volgende bekende... »
 
 
 
 
 

De zwarte met het witte hart
De zwarte met het witte hart
In 1837 worden Kwasi en Kwame, twee Afrikaanse prinsjes, geschonken aan koning Willem I. De kinderen dienen als onderpand voor een illegale slavenhandel van ... »