Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Huid en haar
Huid en haar
`Weddenschappen kun je winnen of verliezen. Gelijkspel bestaat niet. Wat wilde u eigenlijk van mij?

`Niet veel, antwoordt Roland. `Je begrijpt de e... »
 
 
 
 
 

De Joodse messias
De Joodse messias
Xavier Radek is een in Basel woonachtige, geassimileerde, niet-joodse jongeman met een missie: hij wil meer weten over het lijden van de joden. Daarom beslui... »
 
 
 
 
 

De man zonder ziekte
De man zonder ziekte
Meer nog dan zijn Indiase uiterlijk het wekt weleens verwarring, een keer had een man in een cafĂ© over het gele gevaar gesproken en daarbij nadrukkelijk S... »
 
 
 
 
 

Moedervlekken
Moedervlekken
Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: zijn specialiteit is suicide-preventie, hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden.... »
 
 
 
 
 

Apocalyps
Apocalyps
Het is niet precies te voorspellen wanneer het zich zal openbaren, maar in <i>Apocalyps</i>, een nieuwe bundel verhalen van Arnon Grunberg, voelt het einde v... »
 
 
 
 
 

Kamermeisjes en soldaten
Kamermeisjes en soldaten
Ongemerkt zal ik mijn neus duwen in gebruikte handdoeken en het ruiken: het leven. Ik zal hun haren uit de doucheputjes scheppen, ik zal er grondig naar kijk... »
 
 
 
 
 

De Heilige Antonio
De Heilige Antonio
Na hun vaders dood zijn de jonge broers Paul en Tito en hun moeder Raffaella in een vrachtauto met watermeloenende Mexicaanse grens over gesmokkeld. In New Y... »
 
 
 
 
 

Tirza
Tirza
 »
 
 
 
 
 

Blauwe maandagen
Blauwe maandagen
Blauwe maandagen is de onthutsende debuutroman van Arnon Grunberg. Een zoektocht naar de liefde: ouderliefde versus betaalde liefde. Bekroond met de Anton Wa... »
 
 
 
 
 

Bij ons in Auschwitz
Bij ons in Auschwitz
Op 27 januari 1945 werd concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz bevrijd door het Rode Leger. Hier zijn minstens 1,1 miljoen mensen vermoord: mannen, vro... »