Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De reis naar Sachalin
De reis naar Sachalin
Met een nawoord van Frank WestermanIn april 1890 vertrekt Anton Tsjechov naar SiberiĆ« en het eiland Sachalin, dat in het uiterste oosten van Rusland ligt. ... »
 
 
 
 
 

Oom Wanja
Oom Wanja
 »
 
 
 
 
 

De dame met het hondje
De dame met het hondje
Anton Pavlovitsj Tsjechov (1860-1904) is dit jaar honderdvijftig jaar geworden. Hij heeft nog steeds veel succes met zijn stukken en verhalen en hij denkt no... »
 
 
 
 
 

In het ravijn
In het ravijn
Tsjechov zelf: 'Ik beschrijf hier het leven op het platteland dat ik het best ken, midden in Rusland. De Chrymins bestaan echt. Alleen zijn ze in werkelijkhe... »
 
 
 
 
 

Drama op de jacht
Drama op de jacht
Vertaald door Anne Stoffel <br/><br/>Voor wie wat huiverig is om direct aan zijn verzamelde werken te beginnen, biedt de onvervalste 'whodunnit' Drama op de ... »
 
 
 
 
 

Verzamelde verhalen 1880-1885
Verzamelde verhalen 1880-1885
In dit eerste deel van de nieuwe vertaling van de verhalen van A.P. Tsjechov zijn de volgende verhalen worden opgenomen: Brief aan een geleerde buurman, 29 J... »
 
 
 
 
 

De Zweedse lucifer
De Zweedse lucifer
Tien beroemde namen, tien voortreffelijke verhalen, garantie voor urenlang leesplezier. Geniet!De Zweedse lucifer,Het schuldbewijs,Het licht in de villa,De f... »
 
 
 
 
 

Amusante verhalen
Amusante verhalen
Liam O'Flaherty - Tante op een volbloedhengstAnton Tsjechov - Het kunstwerkBelcampo - De gelijkenis van het verloren beenBelcampo - Bladzijde uit het dagboek... »
 
 
 
 
 

Verzamelde werken
Verzamelde werken
Het complete toneelwerk van Tsjechov (1860-1904) bevat alle door Tsjechov zelf in zijn verzamelde werken opgenomen stukken, maar ook wat hij in kranten of t... »
 
 
 
 
 

Verzamelde verhalen 1887-1888
Verzamelde verhalen 1887-1888
In Moskou vestigde Tsjechov zich in 1884 als arts. Uit die tijd dateert zijn beroemde uitspraak dat de geneeskunde zijn wettige echtgenote en de literatuur z... »