Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Pluk redt de dieren
Pluk redt de dieren
In de Petteflet woont niet alleen Pluk met zijn kraanwagentje, maar ook het nogal wilde jongetje Spijtebijt.
Pluk en Spijtebijt zijn op een dag op bezoek in... »
 
 
 
 
 

Floddertje
Floddertje
Floddertje in bad, Floddertje bij de kapper, Floddertje in de keuken, Floddertje aan de schoonmaak, Floddertje op bezoek... wat Floddertje en haar hond Smeer... »
 
 
 
 
 

Wiplala
Wiplala
Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de di... »
 
 
 
 
 

Het hele schaap Veronica
Het hele schaap Veronica
Rond 1950 schiep Annie Schmidt een paar karakters waarmee zij een hilarisch beeld kon geven van het knusse, gezellige, benauwende en hypocriete Nederland van... »
 
 
 
 
 

Pluk en zijn vriendjes
Pluk en zijn vriendjes
Pluk woont in de Petteflet en daar heeft hij heel veel vriendjes. Zaza... »
 
 
 
 
 

Jip en Janneke
Jip en Janneke
Luistervink
Flip van Duijn leest de beroemde Jip en Jannekeverhaaltjes van zijn moeder Annie M.G. Schmidt voor. De korte verhaaltjes gaan over het alledaagse... »
 
 
 
 
 

Pluk van de Petteflet
Pluk van de Petteflet
Pluk woont in een prachtig torenkamertje bovenin de Petteflet. Hij beleeft allerlei avonturen met de medebewoners van deze bijzondere flat. Pluk eet de heerl... »
 
 
 
 
 

Minoes
Minoes
Juffrouw Minoes was vroeger poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu een gewoon meisje, toch zingt ze af en ... »
 
 
 
 
 

Ziezo
Ziezo
347 kinderversjes met tekeningen van Wim Bijmoer, Jenny Dalenoord, Carl Hollander, Jan Jutte, Mance Post, Thé Tjong-Khing, Peter Vos en Fiep Westendorp. »