Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Een dag om nooit te vergeten
Een dag om nooit te vergeten
<p>Het was misschien wel de meest gewelddadige dag in Nederland sinds de oorlog: 30 april 1980. Wat een feestelijke inhuldiging van koningin Beatrix had moet... »
 
 
 
 
 

De dageraad
De dageraad
 »
 
 
 
 
 

De Amerikaanse prinses
De Amerikaanse prinses
Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelan... »
 
 
 
 
 

Bernhard
Bernhard
<p>Schurk of schavuit, opportunist of held - over weinig mensen lopen de meningen zo uiteen als over de in 2004 overleden prins Bernhard. Annejet van der Zij... »
 
 
 
 
 

Fortuna's kinderen
Fortuna's kinderen
<p>Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haa... »
 
 
 
 
 

Een dag om nooit te vergeten set 10ex.
Een dag om nooit te vergeten set 10ex.
Annejet van der Zijl - Een dag om nooit te vergeten<br/>Historica Annejet van der Zijl schreef tot nu toe vier boeken die allemaal bestsellers werden: Jagtlu... »
 
 
 
 
 

Leon & Juliette
Leon & Juliette
De plaats was Charleston, het jaar was 1820. Hij was een jonge Nederlander die zijn verarmde vaderland was ontvlucht om fortuin te maken in de Nieuwe Wereld.... »
 
 
 
 
 

Anna
Anna
Iedereen kent Annie M.G. Schmidt, misschien wel de populairste Nederlandse schrijfster aller tijden. Maar wie kent haar nu eigenlijk echt? Voor Schmidt kwam ... »
 
 
 
 
 

Sonny Boy
Sonny Boy
Publiekslieveling Annejet van der Zijl schreef met Sonny Boy het weergaloze verhaal over een Surinaamse student en een Hollandse getrouwde vrouw die samen Jo... »