Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Casa Benali
Casa Benali
Het Marokkaanse huis-tuin-en-keukenkookboekSchrijf alleen over eten op een lege maag, adviseerde Ernest Hemingway. Maar ook een schrijver moet eten. En dat d... »
 
 
 
 
 

Oost = West
Oost = West
Het broeit in de Arabische wereld en dit heeft gevolgen voor hoe wij naar deze regio kijken. De verwevenheid tussen Oost en West houdt Abdelkader Benali al b... »
 
 
 
 
 

Ramen en deuren
Ramen en deuren
De melancholie van het afsluiten van de zomer in het dierbare huis in Marokko. Het huis zal waken over de herinneringen uit de kindertijd tijdens de afwezigh... »
 
 
 
 
 

Marathonloper
Marathonloper
Wat gaat er door een hardloper heen? Wat houdt de lopende mens bezig? Deze vragen beantwoordt Benali in zijn boek. Hij dringt door tot in de kern van het har... »
 
 
 
 
 

Laat het morgen mooi weer zijn
Laat het morgen mooi weer zijn
A Is iemand beseft dat schepen achter je verbranden de gebeurtenissen uit het verleden niet ongedaan maakt, is het Malik Ben. Hij is een heelkundige, een aut... »
 
 
 
 
 

Belofte aan de wereld
Belofte aan de wereld
Schrijven tussen twee culturen. Wat is dat? Heeft dat nut? Ooit zei een jonge Marokkaanse actrice tegen een jonge Nederlandse student op het hoogtepunt van e... »
 
 
 
 
 

Feldman en ik
Feldman en ik
Twee jaar na de berichten over de dood van Maxime Feldman ten gevolge van een tragisch ongeval ontvangt Andes Miskin, zijn vroegere boezemvriend, een brief v... »
 
 
 
 
 

Casa Benali
Casa Benali
Soep van gesmolten peulvruchten, couscous met zeven groenten, zoete dorade met zeevruchten – dit zijn Marokkaanse gerechten (zonder E-nummers!) die je het ... »
 
 
 
 
 

Montaigne, een indiaan en de neus van Max Kader
Montaigne, een indiaan en de neus van Max Kader
'Montaigne, een indiaan en de neus van Max Kader' is een boek als een paddotrip, Coen Brothers-film en Murakami-roman ineen.Max Kader is een matig succesvoll... »