Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Blogs door joukjevv van Velen

Het Botten Seizoen / Bone Season Samantha Shannon

Voor de dromers onder ons Geen soep zonder mergpijp zou mijn grootmoeder hebben gezegd, en dan praten over de eind jaren vijftig van de vorige eeuw. Het »

De beheerste rouwklacht van Wakend over God van Joost Zwagerman

Met de boeken van Joost Zwagerman verkeer ik in voortdurende strijd. Dat zit hem vooral in de keuze van zijn onderwerpen, maar beslist niet in zijn taalgebruik »

Jeugdherinneringen en Het Buurmeisje/The Girl Next Door van Ruth Rendell

Ik heb een sterke band met de plaats waar ik geboren ben en mijn jeugd doorbracht. Ieder jaar ga ik er een paar keer heen, zet de auto ergens neer en loop door »

Het vuurwerk van De Stilte en het Meisje van Peter Høeg

Niets is heerlijker dan voor je plezier een boek te lezen en niet te hoeven nadenken of iets nu wel of niet als literair beschouwd moet of mag of kan worden. Ge »

“Kill”-Joyland / Steven King

Na het consumeren van wat zware literaire kost wil ik graag mijn hersens weer even op nul zetten of mijn rimpels strak trekken, het liefst met wat simpels, iets »

Het Droste-effect van Boetekleed /Atonement van Ian McEwan

Na het boek De Kinderwet van Ian McEwan waarover ik eerder een blog schreef, ben ik gaan uitkijken naar andere boeken van deze auteur. Voor nog gé&eacute »

Euthanasie, Julianna en De Kinderwet

Wie de actualiteit heeft gevold, kan de vraag haast niet ontgaan zijn of een meisje van vijf wel kan beslissen over euthanasie. Heel Amerika in beroering. Zo oo »

Met Tartt op schoot.

Het klinkt reuze interessant als je zegt alles van Tartt te hebben gelezen. Want even heel eerlijk, het zijn tenslotte ‘slechts’ drie boeken, maar w »

'De Man die de taal van de slangen sprak' van Andrus Kivirähk

Soms doe je iets buiten je vertrouwde comfortzone. Dat dacht ik ook toen ik dit boek kocht. Niet echt een tot de verbeelding sprekende titel (toch niet weer iet »