Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Blogs door joukjevv van Velen

Wisseling van de wacht / End of Watch Stephen King

Met Wisseling van de wacht is er een waardig einde gekomen aan de Bill Hodges trilogie. Hoewel het boek goed op zichzelf te lezen is, wordt er soms wel verwezen »

The Crossing / Over de grens van Michael Connelly

Ik kijk altijd uit naar een ‘nieuw’ boek van Connelly. Dit is er dan wel een van 2015 maar voor mij nog nieuw, want ik wacht altijd - nagelbijtend - »

Dark Corners Ruth Rendell

Ik heb lang geaarzeld om met het laatste boek van Ruth Rendell Dark Corners (geen idee, wanneer de vertaling uitkomt) te beginnen, geaarzeld want na dit boek is »

De eerlijke vinder van Stephen King heeft losse eindjes

De eerlijke vinder is het vervolg op de kraker Mr. Mercedes, deel twee uit de trilogie waarvan het derde deel een maand geleden in de boekhandel lag. Het ver »

Drieluik van Carol Goodman

Nadat ik De Verdronken Tuin van Carol Goodman had gelezen dacht ik: dit is het. Dit hét alternatief voor die lijvige Donna Tartt, figuurlijk gesproken da »

De Mercedes van Koningsdag

Koningsdag dit jaar was koud en nat. Normaal loop ik op zo’n dag graag te snuffelen om zo - heel betaalbaar - wat boeken bij elkaar te scharrelen. Wat bet »

Het Achterhuis van Anne Frank

Om de zoveel jaar lees ik met volle overgave, ongekleurd door eerdere leeservaringen, films of toneelstukken Het Achterhuis van Anne Frank. De uitgave die ik he »

Het geheim van Vesalius van Jordi Llobregat in de schaduw van…

Barcelona is de grote overeenkomst tussen Het geheim van Vesalius (2015) en De schaduw van de wind (Carlos Ruiz Zafon, 2003). Het geheim van Vesalius speelt zic »

Het menselijke van De Kat van Takashi Hiraide

Ik heb iets met katten. Al van jongs af aan had ik een kat om me heen. We waren er thuis trouwens allemaal gek mee. Gestoeid en geknuffeld, zelfs zo erg dat ik »

De kleur blauw

Na het serene Wit van Joost Zwagerman en het bloedrode Bottenseizoen moest ik mezelf even heerlijk koesteren in blauw. Ik vind de kleur blauw namelijk intens bi »