Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Terug naar de natuur boek van Ineke Dons

Jaren geleden ging bij mij HET ROER OM. Ik vertrok met man en kinderen naar Zuid- Frankrijk om het daar allemaal anders te gaan doen. Selfsupporting.

Nu de herinneringen aan dat prachtige leven temidden van kippen, geiten en de natuur geen pijn meer doen schreef ik er een boek over.

INHOUD

Architect Joost krijgt zijn ontslag en wil het allemaal anders gaan doen. Met zijn vriendin Mieke worden er twee arbeiderswoninkjes verbouwd tot een villa. In de tuin verbouwen zij biologische groenten en ze schaffen een paar geiten aan. Ze bakken zuurdesembrood, maken geitenkaas en hebben er plezier in minder afhankelijk te zijn van de supermarkt. Dit leven bevalt hen zo goed dat ze besluiten de villa te verkopen en naar Zuid- Frankrijk te gaan om met meer grond nog beter zelfvoorzienend te worden.

Het worden jaren van hard werken maar er is ook het blauw van de Middellandse zee, de zon die 300 van de 360 dagen schijnt, het verstilde groen van de Pyreneeën en de Catalaanse dorpjes met hun kleurige terrasjes en de muskaat wijn waar je de zon in proeft.

Een klein paradijsje maar dan.....

 

Een heerlijk boek voor de vakantie, of op een regena chtige dag.

Te bestellen bij : www.dordtse bestsellers.nl  ISBN 97-89-46-19-38-640  Prijs 18.50

4 Februari 2014, 11:05:55  - 252 maal bekeken