Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Coby Poelman - Duisterwinkel
Kort Paasverhaal door Coby Poelman - Duisterwinkel

Kort Paasverhaal Kort Paasverhaal zoals het in het Paasnummer van Elisabeth(bode) 2015 is gepubliceerd: Paasfeest op het kerkhof Nog een klein stuk »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Het Bildt door Coby Poelman - Duisterwinkel

Stoeiende kleuren bewolken de hemel boven het Bildtse opgeslibd land. Vlakbij de zeedijk onder Sint Anne nam iemand ooit de penselen ter hand om »

joukjevv van Velen
Misdaad slaapt nooit Michael Connelly De nachtploeg / The Late Show 2017 door joukjevv van Velen

Het duurde even, maar eindelijk kon ik dan de kleine paperback kopen van de in 2017 uitgekomen nieuwe Connelly. En wat voor één, namelijk met een »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Mijn bijzondere Valentijn door Coby Poelman - Duisterwinkel

Mijn bijzondere Valentijn  Mijn bijzondere Valentijn ‘t Was in de nacht van Valentijn dat de vliezen braken, jouw komst ons deed ontwak »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Het orgel speelt.... door Coby Poelman - Duisterwinkel

Het orgel speelt “Het orgel speelt” stond op de liturgie. De organist dacht: zal ik dan maar in de kerk gaan zitten en af gaan »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Stille ode door Coby Poelman - Duisterwinkel

Stille ode Onder de rijp fluistert een tak, kijk toch eens om je heen, zie je die ijsglans door de zonnestralen? En onderdoor zie ik jouw bovenkant »

lucvr
Gij nu door lucvr

Griet Op de Beeck geeft hier in verschillende kortverhalen, mooi beschreven situaties weer. Hierin is ook een verhaal wat over ongeoorloofd gedrag van de vader »

joukjevv van Velen
Millennium 4 Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz door joukjevv van Velen

Wat mij weer laat lezen mag wat mij betreft de ondertitel zijn. Na een lange periode van - laat ik het maar leesstroefheid noemen - stond ik voor de keuze: &oac »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Een gedicht over de aardbevingen in Groningen (In het Gronings met vertaling) door Coby Poelman - Duisterwinkel

Wel het wonnen? Ledders van t plankje schoeven skrebbelnd op bord, woorden van weerde overlappen blaauwe en rooie vlakken, holtjes kleddern »

Coby Poelman - Duisterwinkel
Recensie bij een boek dat op deze site niet te vinden is door Coby Poelman - Duisterwinkel

De dood van een mooie vrouw   Recensie   Het is in het begin prettig om te lezen. Leuke schrijfstijl. Het boek speelt zich af op Amela »