Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Prikbord

Ineke Albers-vd Molen
Ineke Albers-vd Molen
Het levensverhaal van Alice Herz-Sommer is buitengewoon interressant en bewonderenswaardig. Zij heeft heel veel belangrijke mensen ontmoet zoals Kafka, Stefan zweig, Golda Meir, ...Freud enz. Muziek dat is haar leven en muziek heeft haar leven gered door in Theresienstadt veel concerten te geven. Zo heeft ze veel mensen afleiding bezorgd aan hun trieste leven in het concentratiekamp. Heel indrukwekkend en aangrijpend vind ik het stuk waarin een propagandafilm wordt opgenomen om te laten zien dat het Theresienstadt een modelkamp is. Heel veel Joden hebben er aan meegewerkt en als "dank" zijn ze afgevoerd naar Auschwitch Alice is een ongelovelijke sterke vrouw die trouw is gebleven aan zichzelf, ze wilde iedereen gelijk behandelen. Als een Duitser haar een compliment gaf, zou ze hem bedanken zoals ze dat bij ieder ander doet. Ze zegt ook "Angst maakt dat mensen de moed opgeven, maar lef geeft je een nieuwe kans. Anders had ik hier niet gezeten. Na de oorlog is ze met haar zoon Rafi naar Israel geemigeerd en daar een nieuw leven begonnen. Weer met concerten geven en optredens. Ze is ook bij het Eichmann proces aanwezig, dat maakt ook heel veel indruk op haar. In 1986 is ze naar Londen verhuisd om zo haar dicht bij haar zoon en kleinkinderen te zijn. Ook daar pakt ze haar leven weer op Haar zoon komt te overlijden dat is een grote klap voor Alice. Ook die komt ze te boven. Ze heeft het naar haar zin in Londen. Krijgt veel vrienden, speelt nog steeds piano tot op heden.

Waarom ik het boek zo mooi vind komt mede omdat ik Theresienstadt hebt bezocht twee keer in Praag ben geweest en ik ben in Israel geweest. Daarom spreekt het meer


12 Maart 2012, 15:29:05
Ineke Albers-vd Molen
Ineke Albers-vd Molen
Ineke Albers-vd Molen

ALSOF HET VOORBIJ IS, van Julian Barnes.
Een pracht boek, met veel levenswijsheid en
dat je veel aan het denken zet over jezelf. Bijzonder mooi geschreven.

Het boekje bestaat uit twee delen,

Deel 1:

Gaat over Tony Webster en zijn vrienden, Colin, Alex en Adrian Finn hij is de filosoof van hun vieren. En Veronica Ford de vriendin van Tony. De studietijd daar gaat het eerste deel over hoe ze die met z'n vieren doorbrengen en vooral de relatie van Tony met Veronica.

Deel 2:

Hier kijkt Tony terug op zijn studietijd, hij is 66 jaar, leidt een rustig leven, is gescheiden heeft een dochter en een kleinkind. Wordt op een dag geconfronteerd met een brief, die hij krijgt van een notaris, waarin het dagboek van Adrian wordt nagelaten en een brief van mevr. Ford de moeder van Veronica. Door die brief wordt hij weer terug gezet in de tijd. En dan merkt hij dat zijn geheugen hem op bepaalde punten hem ook in de steek heeft gelaten. En hij komt erachter dat hij vroeger helemaal niet zo aardig jongetje is geweest. En probeert dat goed te maken. Het eind is zeer verrassend en schokkend.

De laatste 20 blz heb ik wel een paar keer gelezen, omdat het allemaal nogal ingewikkeld in elkaar zat. Het is beslist de moeite waard

26 Februari 2012, 16:40:35
Ineke Albers-vd Molen
Grieta Hingstman
Grieta Hingstman
Leuk om vrienden te worden. Ik zelf werk op de boekenafdeling van een kringloopwinkel. Erg verleidelijk voor een boekenliefhebber als ik, want ik heb eerste keus op wat er binnenkomt en het is niet duur. Ook mag ik graag naar tweedehands boekenmarkten gaan. En daar kom ik ook nooit met lege handen weg. Een schrijver die ik graag zou ontmoeten is Adriaan van Dis.

Groetjes
Grieta
26 Januari 2012, 23:26:09
Grieta Hingstman
Ineke Albers-vd Molen
Ineke Albers-vd Molen
Mijn zusje en ik is een heel aardig boek die inzicht geeft in het leven wonen en werken in Israel. Het leest prettig.
22 Augustus 2011, 12:18:03
Ineke Albers-vd Molen
Ineke
Ineke heeft een bericht op het prikbord van Djoke geschreven.
“Hoi sonja we lezen volgens mij de regelmatig dezelfde boeken dat is leuk. Zullen we vrienden
Gr.Ineke”
»
9 Juli 2011, 10:44:29
Djoke
Ineke Albers-vd Molen
Ineke Albers-vd Molen
Ik heb afrekeing van Heleen van deer Kamp gelezen en heb een recensie geplaatst

9 Juli 2011, 10:09:12
Ineke Albers-vd Molen
Ineke Albers-vd Molen
Ineke Albers-vd Molen
Blauwe maandag van Nicci Frenc het ik uit.

6 Juni 2011, 23:14:25
Ineke Albers-vd Molen