Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Granaatjes met een gouden slot

Granaatjes met een gouden slot.

Coby Poelman overtreft zichzelf met deze gedichtenbundel. Ik vindt haar een ware woordkunstenaar. Het gaat voorbij poezie. Coby weet zich beeldend uit te drukken in woorden zodat je de situatie of hetgeen het gedicht over gaat op je netvlies ziet gebeuren.

Of het nu gaat over een ziekte of over een kindje op de fiets Coby weet er een verfijnd gedicht over te schrijven. Zij vindt haar inspiratie in het leven, en dat kun je zien aan de hand van de onderwerpen. Op de kaft staat beschreven:'' Coby vindt haar inspiratie in het Gronings landschap, boeken die ze leest en haar geloof. Ik geloof dat dit juist is.

De gedichten zijn zo helder geschreven dat het heel ruimtelijk en licht aanvoelt. Zoals een beeldhouwer zijn beeld vormt door het te bewerken zo zie ik dat schrijfproces bij Coby voor me.

De bundel is geschikt om cadeau te geven bij verschillende gelegenheden maar ook om uit voor te dragen. Wat mij betreft ook in de kerk of een gemeente die u bezoekt zeer geschikt voor de boekentafel. Al met al vindt ik het een kunstwerk, een prachtige schakel van verschillende deeltjes die samen tot een geheel verweven zijn.

Coby draagt zelf ook gedichten voor en schrijft soms ook in het Gronings. Ook dat is een streling voor het oor. Een mooie voordracht. Ik vindt haar een talent op haar eigen mooie manier.

Ik beveel u deze bundel, en het werk van Coby van harte aan!

19 December 2015, 16:07:35  - 790 maal bekeken
Coby Poelman - Duisterwinkel
Coby Poelman - Duisterwinkel: Wat fijn om te lezen Esther, heel hartelijk dank!