Haar naam was Sarah
1. Haar naam was Sarah
De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden wo »
Caleidoscoop
2. Caleidoscoop
Janine is succesvol ondernemer. Ze runt een grote club in de hoofdstad die iedere avond volle zalen trekt. Dan wordt haar man Albert voor de deuren van de club »
Mannen die vrouwen haten
3. Mannen die vrouwen haten
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is »
Een keukenmeidenroman
4. Een keukenmeidenroman
In het Mississippi van de jaren zestig wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Dr »
De boekendief
5. De boekendief
Het is het jaar 1939. Nazi-Duitsland. Het land houdt de adem in. De Dood heeft het nooit drukker gehad en het zal nog drukker worden.  Het leven van Liesel Mem »
De schaduw van de wind
6. De schaduw van de wind
'Carlos Ruiz Zafón slaagt er telkens weer in om bij zijn lezers een huivering over hun rug te laten lopen.' - Frankfurter Rundschau

'Carlos Ruiz Zafó »
De vrouw die met vuur speelde
7. De vrouw die met vuur speelde
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde e »
Het familieportret
8. Het familieportret
Is alles geoorloofd in oorlogstijd? Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna »
De jongen in de gestreepte pyjama
9. De jongen in de gestreepte pyjama
John Boynes indrukwekkende succesromanis nu verluisterboekt en verfilmd!John Boynes roman De jongen in de gestreeptepyjama is in tweeëntwintig talen vertaald e »
Het diner
10. Het diner

Herman Koch brak wereldwijd door met Het diner, een weergaloze roman die de vraag opwekt in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de dade »