Haar naam was Sarah
1. Haar naam was Sarah
De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het V√©lodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden wo »
Caleidoscoop
2. Caleidoscoop
Winnaar Schaduwprijs 2011!!!Janine is de jonge, mooie en ambitieuze eigenaresse van Club Mercury, een succesvolle dans- en eetgelegenheid in onze hoofdstad. Als »
Mannen die vrouwen haten
3. Mannen die vrouwen haten
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is »
Een keukenmeidenroman
4. Een keukenmeidenroman
In het Mississippi van de jaren 60 wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie v »
De boekendief
5. De boekendief
Het is het jaar 1939. Nazi-Duitsland. Het land houdt de adem in. De Dood heeft het nooit drukker gehad en het zal nog drukker worden.¬† Het leven van Liesel Mem »
De schaduw van de wind
6. De schaduw van de wind
In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meergenom »
De vrouw die met vuur speelde
7. De vrouw die met vuur speelde
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is »
Het familieportret
8. Het familieportret

Is alles geoorloofd in oorlogstijd? Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. A »

De jongen in de gestreepte pyjama
9. De jongen in de gestreepte pyjama
Berlijn, 1943. De negenjarige Bruno verhuist met zijn familie naareen plek ver weg. Hun nieuwe huis staat naast een hoog hek, een hekdat Bruno afschermt van de »
Het diner
10. Het diner
Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste fi »