Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

the song rising

- the song rising
 
 
 
 
 
(4)

Deel III uit de reeks vanuit eindelijke zeven boeken heeft mij niet teleurgesteld. Het begin is niet bijster vlot en de eerste honderd bladzijdes zijn minder boeiend dan ik had gehoopt na het lange wachten op deel III. Het liet zien waarmee Paige allemaal te maken kreeg in haar nieuwe rol als Onderkoningin, ergens wel saai, maar toch nodig als je verder leest.
Heel anders dan de Harry Potter reeks komen de drie delen hier voor me op me over als een ouderwetse tv-serie die ik in mijn jonge jaren nog wel eens keek waarin per aflevering een probleem moest worden opgelost. Dat gebeurt hier ook en het stoort me niet eens, maar ik mis(te) toch echt de blik vooruit, dat je nagelbijtend de laatste bladzijde omslaat en dan beseft niet ver te kunnen en weer bent overgeleverd aan de grillen van de schijfster en de enorme tijdsspanne van het wachten op het volgende deel. Niets mis mee natuurlijk, maar een plot over zeven delen aantrekkelijk te houden is bijna niet te doen. Ik wilde meer, meer hints, meer dan alleen de verwachting dat de ontluikende romantiek van Paige en de Refaïet Warden als een prachtige bloem open zal gaan. Hun wonderlijke relatie wordt gehinderd, omdat Paige als een Onderkoningin in moeilijke tijd haar hoofd koel moet houden en Warden als schakel tussen de verschillende werelden heen en weer gaat.
Ook dit boek is absoluut GEEN kinderboek. Paige wordt na haar gevangenname levensecht gemarteld, niets het ergst denkbare, maar wel heel heftig. Ze overleeft dit en komt er sterker uit en dat gedeelte van het plot diende een hoger doel voor het verhaal. Het karakter van Paige maakt een hele groei door en de belangen nemen toe.
Er is weer genoeg actie te beleven, genoeg op-het-nippertjes waarbij de nevenhoofdpersonen (de voor mij zeer sympathieke Nick en Eliza) een grote rol spelen. Ook deel III is heel beeldend en ik werd net zo gemakkelijk meegenomen door het rioolsysteem van Londen als de treinreis naar het noorden en het baggeren door de sneeuw. Het blijft wel een ding om de verschillende types van helderzienden en wat ze kunnen uit elkaar te houden, het zij zo.

Voor mij is dit boek een aanrader, vooral als je de eerste twee delen hebt gelezen. Ik vond het een adembenemende reis in een volstrekt steeds meer onbekende wereld.

Meer recensies