Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Moderne wetenschap in de Bijbel
Moderne wetenschap in de Bijbel door Ben Hobrink
'Moderne wetenschap in de Bijbel', is dat niet met elkaar in tegenspraak? Wat kan de Bijbel ons dan vertellen over de wetenschappelijke kennis van De Bijbel is inderdaad een oud boek, maar wel een boek vol kennis. Bijvoorbeeld kennis over hygiëne, waarmee we vele ziekten hadden kunnen voorkomen, epidemieën hadden kunnen bestrijden. »
 
 
 
 
 

Als met nieuwe ogen
Als met nieuwe ogen door M.J. Borg & P. Ros
de historische Jezus en waar het op aan komt in het geloof van vandaag.... »
 
 
 
 
 

Het Evangelie van Markus
Het Evangelie van Markus door Eduard Böhl
Dit commentaar op het Evangelie naar Markus is gebaseerd op colleges die prof. dr. Eduard Böhl gaf aan zijn studenten. Tijdens deze colleges behandelde hij het ... »
 
 
 
 
 

Wie is deze?
Wie is deze? door W.J. Dekker dr.
 »
 
 
 
 
 

De ontdekking van het Nieuwe Testament
De ontdekking van het Nieuwe Testament door Daniel De Waele
Daniël De WaeleDe ontdekking van het Nieuwe TestamentHet Nieuwe Testament lijkt vrij toegankelijk. Toch is het geschreven in een cultuur die diepgaand verschilt... »
 
 
 
 
 

Parabels
Parabels door
Erik Ottenheim & Martijn Stoutjesdijk (red.)Parabels. Onderricht van Jezus en de RabbijnenDat Jezus gelijkenissen of parabels vertelde, is veel mensen bekend: w... »
 
 
 
 
 

Psalmen interpreteren en vertalen
Psalmen interpreteren en vertalen door
Archibald van Wieringen & Joke Brinkhof (red.)Psalmen interpreteren en vertalen. 75-jaar Bijbels Werkgenootschap Sint HiëronymusIn 2019 bestond het katholieke B... »
 
 
 
 
 

De grote stad
De grote stad door Jacques Ellul
De grote stad is een internationale theologische klassieker. Het geeft een bijbelse visie op de stad en de machten die daarachter schuilgaan. Nu eindelijk in Ne... »
 
 
 
 
 

De Brief van Paulus aan de Romeinen
De Brief van Paulus aan de Romeinen door Ten Napel A.
Drs. A. ten Napel (Urk, 1950) woont en werkt in Joure en is getrouwd met Hilda Vis. Samen hebben ze twee zonen. De brief van Paulus aan de Romeinen is het resul... »
 
 
 
 
 

Het Nieuwe Testament leren lezen
Het Nieuwe Testament leren lezen door Frans van Segbroeck
 »