Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 De hollende kleurling
De hollende kleurling door J. Doomen
"Om tien voor halfvier 's ochtends zien twee agenten een kleurling komen aanhollen uit de richting van een bekend drugscafé. Zij houden hem staande om hem te fouilleren en vinden een wikkel heroïne in zijn broekzak. Later oordeelt de rechter dat de agenten te hard van stapel zijn gelopen. »
 
 
 
 
 

Mythologie voor Dummies
Mythologie voor Dummies door A. Hackney Blackwell & C.W. Blackwell
Met overzichten die de vergelijking van goden vergemakkelijken
Maak in een oogwenk kennis met gespierde stervelingen, machtige monsters en onsterfelijke goden!
... »
 
 
 
 
 

Tradities
Tradities door J. Olbering
Het Billings House heeft een nieuwe voorzitter nodig, en wie kan dat beter zijn dan Reed Brennan, de ultieme Billings Girl? Als voorzitter heeft Reed opeens mee... »
 
 
 
 
 

Langs Hollandse straten
Langs Hollandse straten door
‘Onze geschiedenis ligt op straat’ is een uitspraak die stadsgidsen graag herhalen tijdens hun historische wandelingen. En gelijk hebben ze: wie er oog voor hee... »
 
 
 
 
 

Het andere postkoloniale oog
Het andere postkoloniale oog door
De Nederlandse (post)koloniale cultuur en literatuur zit vol verrassingen. Wat onbelicht was, wordt in deze veelzijdige bundel uitgelicht en wat misschien wel b... »
 
 
 
 
 

Een Leidse vriendschap
Een Leidse vriendschap door
De arabist en islamkenner Christian Snouck Hurgronje (1857-1936) en de theoloog Herman Bavinck (1854-1921) waren vrienden sinds hun Leidse studententijd. Ze ond... »
 
 
 
 
 

Schurken, schelmen & schandalen
Schurken, schelmen & schandalen door
In 2020 gaat het Jaarboek De Achttiende Eeuw met Elwin Hofman als gastredacteur van het themadossier op zoek naar achttiende-eeuwse schurken, schelmen en schand... »
 
 
 
 
 

Deugd en ondeugd
Deugd en ondeugd door
Met een themadossier over deugd – en toch vooral ook ondeugd – gaat het Jaarboek De Zeventiende Eeuw op zoek naar morele scherpslijperij in de zeventiende-eeuws... »
 
 
 
 
 

Een carrousel van feesten
Een carrousel van feesten door Marc Jacobs
 »