Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Het paard van Troje
Het paard van Troje door Hammond Innes
Franz Schmidt, een uit Oostenrijk gevluchte joodse ingenieur, wordt gezocht wegens moord op zijn zwager Evan Llewellin. Een moord die des te gruwelijker is omdat Llewellin zich over Schmidt en zijn dochter had ontfermd en geld en ruimte tot hun beschikking had gesteld voor de verdere ontwikkeling van een speciale dieselmotor.

 »
 
 
 
 
 

Lustige geesten
Lustige geesten door Arjan van Dixhoorn
Rederijkerskamers als Nederlandse variant op een vroegmoderne cultuur van publieke welsprekendheid, met het theater als uiltieme vorm hiervan.<br/><br/>Lustige geesten vertelt over de bijdrage van de rederijkerscultuur aan de opkomst van de (noordelijke) Nederlanden als Europees cultureel centrum. »
 
 
 
 
 

Nu begrijpt u wat ik bedoel
Nu begrijpt u wat ik bedoel door Erik Können, Jack Didden & Paul Verhaak
 »
 
 
 
 
 

In reprise
In reprise door
Net als andere theaterculturen, beschikt het theater in Nederland en Vlaanderen over een kernrepertoire: een aantal stukken dat om de zoveel tijd opnieuw wordt ... »
 
 
 
 
 

Hekelen met humor
Hekelen met humor door Johanna Ferket
Kluchten en blijspelen werden in de zeventiende eeuw opgevoerd na een ernstig toneelspel. Ze waren vooral bedoeld om het publiek te laten lachen. Maar in de hum... »
 
 
 
 
 

Outsiderliteratuur
Outsiderliteratuur door Arnout De Cleene
 »
 
 
 
 
 

‘Het eiland van vuurrazernij’
‘Het eiland van vuurrazernij’ door Rick Honings
'Het eiland van vuurrazernij'. Met die woorden typeerde Louis Couperus de Krakatau. Tijdens zijn rondreis door Indonesië wilde hij de beroemde vulkaan met eigen... »