Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 Gedichten schrijven
Gedichten schrijven door Chrétien Breukers

C H R &#201 T I E N B R E U K E R S<br/>
Gedichten schrijven<br/>
DE REGELS VAN HET VRIJE VERS<br/>
<br/>
De meeste dichters in Nederland schrijven geen sonnetten of rondelen, maar vrije verzen. »
 
 
 
 
 

De Volkskrant Stijlboek
De Volkskrant Stijlboek door Onbekend
Waarom is terrorisme een omstreden begrip? Wanneer spreek je van een nikab en wanneer van een boerka? Hoe is het Openbaar Ministerie opgebouwd? Het Stijlboek va... »
 
 
 
 
 

Kramers Stijlgids Nederlands
Kramers Stijlgids Nederlands door H. Houet
... »
 
 
 
 
 

Aarsrivalen, scheldkarbonades en terminale baden
Aarsrivalen, scheldkarbonades en terminale baden door Ewoud Sanders
Bent u tot nu toe nooit gestruikeld over woorden als aanwijziging, burgermeester, eensgezinswoning, lidteken, miniscuul, omweer, pizzaria en polshoogte? Na het lezen van dit boekje verandert dat. Niet alleen zult u uzelf op enkele hardnekkige verhaspelingen betrappen, maar opeens hoort én leest u ze overal. »
 
 
 
 
 

En toen, en toen... en toen...
En toen, en toen... en toen... door Marianne Miltenburg
Schrijvershandleiding voor (jonge) beginnende schrijversAltijd al schrijver willen worden? Dan ben je van jongs af aan vast al bezeten van lezen, heb je een grote honger naar boeken en zit je hoofd vol ideeën voor een verhaal! Zo begon het bij de auteur van deze schrijvershandleiding ook.

 »
 
 
 
 
 

Kracht van vlinders
Kracht van vlinders door Carla Mans
 »
 
 
 
 
 

Het paard van Troje
Het paard van Troje door Hammond Innes
Franz Schmidt, een uit Oostenrijk gevluchte joodse ingenieur, wordt gezocht wegens moord op zijn zwager Evan Llewellin. Een moord die des te gruwelijker is omdat Llewellin zich over Schmidt en zijn dochter had ontfermd en geld en ruimte tot hun beschikking had gesteld voor de verdere ontwikkeling van een speciale dieselmotor.

 »
 
 
 
 
 

Vraagbaak Nederlands
Vraagbaak Nederlands door Eric Tiggeler & Taalwerkplaats
In de Vraagbaak Nederlands is de taalgebruiker het uitgangspunt. Daarom is het boek niet verdeeld in hoofdstukken maar in hoofdvragen vijf algemene vragen over taal en taalgebruik die u snel en eenvoudig leiden naar de behandeling van honderden specifieke taalkwesties en problemen. »
 
 
 
 
 

Een bestseller schrijven voor Dummies
Een bestseller schrijven voor Dummies door Bart Van Lierde
Maak jouw schrijfdroom waar met dit praktische boekWil je graag een boek schrijven maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Ontspan! In Een bestseller schr... »
 
 
 
 
 

Lustige geesten
Lustige geesten door Arjan van Dixhoorn
Rederijkerskamers als Nederlandse variant op een vroegmoderne cultuur van publieke welsprekendheid, met het theater als uiltieme vorm hiervan.<br/><br/>Lustige geesten vertelt over de bijdrage van de rederijkerscultuur aan de opkomst van de (noordelijke) Nederlanden als Europees cultureel centrum. »