Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Waarom komt u ons hinderen
Waarom komt u ons hinderen door Willem Jan Otten
We kregen er de afgelopen jaren wekelijks wel een telefoontje of een email over: of we nu eindelijk Willem Jan Ottens essaybundel Waarom komt U ons<br/>hinderen... »
 
 
 
 
 

Adel van de geest
Adel van de geest door Rob Riemen
Tweede druk vanaf 14 oktober weer leverbaar!<br/><br/>November 1943. Vanuit de staatsgevangenis in Rome schrijft de Italiaans-Joodse uitgever en humanist Leone Ginzburg een brief aan zijn jonge vrouw. Enkele dagen daarvoor is hij door de nazi’s gearresteerd vanwege zijn werk voor een verzetskrant. »
 
 
 
 
 

In de verte klinkt muziek
In de verte klinkt muziek door Julia Burgers-Drost
»
 
 
 
 
 

Meer dan de feiten
Meer dan de feiten door Han Ceelen & Jeroen van Bergeijk
" Literaire non-fictie gold lang als een stiefkindje van zowel de journalistiek als de literatuur. Maar daar is de laatste jaren verandering in gekomen. De boek... »
 
 
 
 
 

Atheistisch manifest & De onredelijkheid van religie
Atheistisch manifest & De onredelijkheid van religie door H. Philipse
Van oudsher hebben filosofen kritische vragen gesteld over godsdienst en ethiek. Is er in redelijkheid iets te zeggen over het bestaan van een god of behoort go... »
 
 
 
 
 

Stil de tijd
Stil de tijd door Joke J. Hermsen
Is de tijd nog wel van ons, nu hij ons steeds op de hielen zit? Pleidooi voor een langzame toekomst.  »
 
 
 
 
 

Karakters
Karakters door Marja Visscher
Als lezer krijgt u de kans om kennis te maken met de drie in Marja Visscher's bezit zijnde violen door middel van een bijgevoegde CD. De lezer maakt niet alleen kennis met de geschiedenis van de drie instrumenten, maar wordt tevens in staat gesteld een mening te geven en een oordeel te vormen over welk instrument het meest tot de verbeelding spreekt. »
 
 
 
 
 

Het geluk van de eenzaamheid
Het geluk van de eenzaamheid door Connie Palmen
`Het geluk van de eenzaamheid is een pleidooi voor het gemaakte, het onverwachte, het dubbelzinnige, het solitaire en het elitaire, een lofzang op verzinsels, a... »
 
 
 
 
 

Zwaluwziek
Zwaluwziek door Anthony Mertens
Anthony Mertens werd vijf jaar geleden getroffen door een herseninfarct en raakte daarmee aan de rechterzijde van zijn lichaam geheel verlamd. Hij kon niet meer praten, kwam in een rolstoel terecht en vanaf dat moment begon een langdurig proces van revalidatie. »
 
 
 
 
 

Over vrijheid
Over vrijheid door J.S. Mill
Over vrijheid (On Liberty, 1859) is een vurig pleidooi voor vrije meningsuiting, die voor John Stuart Mill het uitgangspunt vormt van een onderzoek naar de voor... »