Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Publieke vijanden
Publieke vijanden door B.H. Levy & Michel Houellebecq
Twee schrijvers twee publieke figuren twee geliefde koppen van Jut. Michel Houellebecq en BernardHenri Lvy hebben weinig gemeen behalve dat ene gegeven ze zijn ... »
 
 
 
 
 

Van een liefde die vriendschap bleef
Van een liefde die vriendschap bleef door H. Hille Ris Lambers & J. Slauerhoff
De brieven die Slauerhoff stuurde aan zijn grote liefde kunnen worden beschouwd als Slauerhoffs 'plaatsvervangend dagboek'. 'Op zee is de verstandhouding met he... »
 
 
 
 
 

Wissel op de toekomst
Wissel op de toekomst door Soetan Sjahrir
In de dekolonisatie van Indonesië (1945-1949) was een belangrijke rol weggelegd voor de kritische jongeling Soetan Sjahrir, die zich op de middelbare school in ... »
 
 
 
 
 

Brieven
Brieven door Anton Tsjechov
Vertaald door Tom Eekman 'Het publiek waardeert in de kunst vooral datgene wat banaal is en wat het allang kent, waaraan het gewend is.' Aldus Tsjechov, in een ... »
 
 
 
 
 

Liefdeswerk
Liefdeswerk door Anna van Praag & Mireille Geus
‘Mireille weet precies wat ze wanneer moet vertellen.’Trouw ‘Anna van Praag schrijft scherp en pijnlijk, maar toch op een elegante manier troostrijk.’ NRC Hande... »
 
 
 
 
 

Brieven
Brieven door Ivan Toergenjev
Ivan Toergenjev was een van Ruslands ijverigste briefschrijvers. Er zijn meer dan 6000 brieven van hem bewaard gebleven. De hier gepresenteerde brieven werden g... »
 
 
 
 
 

Verzamelde werken
Verzamelde werken door Aleksander Poesjkin
Poesjkin is een briljant brievenschrijver; Herzberg is een uitmuntend vertaalster, ook van de veelvuldig in de brieven opduikende verzen. Het commentaar van Van... »
 
 
 
 
 

Verzamelde werken | 11 Brieven
Verzamelde werken | 11 Brieven door Fjodor Dostojevski
De eerste brief schreef Dostojevski samen met zijn broers en zusje in 1832, de laatste een paar dagen voor zijn dood. Dostojevski is in zijn brieven bijzonder o... »
 
 
 
 
 

wat ons bezighoudt
wat ons bezighoudt door Niels Snoek
 »
 
 
 
 
 

Mijn Kevin, Ons Parijs
Mijn Kevin, Ons Parijs door Obe Alkema
 »