Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Het Achterhuis
Het Achterhuis door Anne Frank
Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. »
 
 
 
 
 

Het achterhuis
Het achterhuis door Anne Frank
Een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het dagboek van Anne Frank. »
 
 
 
 
 

Ik woonde in Berlijn
Ik woonde in Berlijn door Ruth Andreas-Friedrich
Vanaf de oorlogsvoorbereidingen van nazi-Duitsland in 1938 tot en met de blokkade van Berlijn in 1948 houdt journaliste Ruth Andreas-Friedrich een dagboek bij. ... »
 
 
 
 
 

Het denkende hart van de barak
Het denkende hart van de barak door E. Hillesum
Mijn hart is vandaag alweer enige keren gestorven, het is ook alweer opgestaan. Ik neem van minuut tot minuut afscheid en voel me los van al het uiterlijke. Ik snijd de touwen door die me nog gebonden houden, ik haal alles binnenboord, waarmee ik meen de reis te moeten aanvaarden. »
 
 
 
 
 

Memoires van een slecht mens
Memoires van een slecht mens door Theo Kars
Theo Kars is een slecht mens. Hij heeft zich nooit iets aan zijn ouders of docenten gelegen laten liggen, zat ooit geruime tijd in de gevangenis wegens oplichting van een staatsbedrijf, financierde met het wederrechtelijk verkregen geld een polemisch tegendraads literair tijdschrift (waarvan W. »
 
 
 
 
 

Etty
Etty door E. Hillesum
De dagboeken en brieven van de joodse Etty Hillesum, een 27-jarige joodse vrouw, werden geschreven midden in bezet Amsterdam. Tegen het dreigend decor van de oo... »
 
 
 
 
 

Een leven in brieven
Een leven in brieven door V. van Gogh
1853-1890... »
 
 
 
 
 

Marinus van der Lubbe
Marinus van der Lubbe door M.P. Schouten
'Ik kan alleen maar herhalen dat ik de Rijksdag helemaal alleen heb aangestoken,' zei Marinus van der Lubbe tegen zijn rechters in 1934, een paar dagen voordat hij met de valbijl werd onthoofd - een vonnis dat pas in 2008 door het Hooggerechtshof in Duitsland werd vernietigd. »
 
 
 
 
 

Verzamelde werken
Verzamelde werken door I.S. Toergenjew
Vertaald door Carl en Rebecca Ebeling<br/><br/>'Vele van de hier bijeengebrachte verhalen van de Russische schrijver Iwan Toergenjew behoren tot het beste wat in de negentiende eeuw waar ook ter wereld is geschreven. Novellen als Eerste liefde, Lentebeken, Een koning Lear uit de steppe zijn onvergankelijke meesterstukjes - en dat niet alleen door hun boeiende inhoud, maar zeker ook door Toergenjews hechte compositie, levendige verhaaltechniek en zijn subtiele muzikale stijl, waarvan de heldere eenvoud, de l »
 
 
 
 
 

Onder studenten
Onder studenten door Loesje, Petra Kruijt & G.Th.A. Calkoen
zeven jaar geleden »