Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 Het Achterhuis
Het Achterhuis door Anne Frank
Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. »
 
 
 
 
 

Dromen over moord
Dromen over moord door Cora Sanders


Dromen over moord is een hedendaags en spannend verhaal dat overgoten is met een bovennatuurlijk sausje, waardoor het een onalledaags einde krijgt. De hoofdpersoon is Clara en het verhaal volgt haar tijdens twee levensbepalende periodes. Als ze twaalf jaar oud is, sterft haar moeder. Zes jaar later krijgt ze te maken met gebeurtenissen die haar in een bewustwordings- en acceptatieproces forceren. »
 
 
 
 
 

Ademloos
Ademloos door Kim Moelands
Ademloos is het verhaal van een grote liefde, van menselijke moed, doorzettingsvermogen en veel verdriet. Maar ook van levenslust en humor, de wapens waarmee Kim het leven te lijf gaat »
 
 
 
 
 

Wild
Wild door Cheryl Strayed
Een krachtig memoir dat recht uit het hart komt: het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1.700 kilometer lange solo-hike maakt.... »
 
 
 
 
 

De kleine gevangene
De kleine gevangene door Lise Kristensen
<p>Java, 1942. De achtjarige Lise leidt een idyllisch leventje en de oorlog lijkt ver weg. Totdat het eiland plotseling wordt bezet door de Japanners. Binnen en... »
 
 
 
 
 

De keizer aller ziektes
De keizer aller ziektes door Siddhartha Mukherjee
Oncoloog Mukherjee schreef een biografie van kanker, waar mensen al meer dan vijfduizend jaar mee leven en sterven.  »
 
 
 
 
 

Engelen in mijn haar
Engelen in mijn haar door Lorna Byrne
Als kind dacht men dat Lorna Byrne achterlijk was, omdat ze zich niet op de wereld om zich heen scheen te richten. Lorna herinnert zich dat ze niet alleen de ha... »
 
 
 
 
 

Ik beken
Ik beken door E.G. Lengkeek
Een verbijsterende levensgeschiedenis waarin extremisme en wreedheid strijden met de kracht van de menselijke geest en de liefde.

'Saja mengakoe. Ik beken.' De... »
 
 
 
 
 

Bob de straatkat
Bob de straatkat door James Bowen
Autobiografisch verhaal van een ex-verslaafde die z’n leven op orde krijgt doordat een zwerfkat hem als baasje kiest. »
 
 
 
 
 

Ze noemden me duivelskind
Ze noemden me duivelskind door Elaine DePrince & Michaela DePrince
<p>Michaela DePrince werd in 1995 geboren in het door een bloedige burgeroorlog geteisterde Sierra Leone. Als haar vader door rebellen wordt vermoord en haar mo... »