Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 De gifhouten bijbel
De gifhouten bijbel door B. Kingsolver
Eind jaren vijftig trekt Nathan Price met zijn vrouw Orleanna en hun vier dochters naar een dorp in Kongo om de bevolking tot het christendom te bekeren. De onderneming is van begin af aan gedoemd te mislukken. Het gezin is niet ingesteld op de harde primitieve levensomstandigheden en Nathans fanatisme en onbegrip voor zijn omgeving roepen gevaarlijke reacties over hen af. »
 
 
 
 
 

De wereld als markt en strijd
De wereld als markt en strijd door Michel Houellebecq
Een jonge depressieve werknemer van een softwarebedrijf krijgt de opdracht een reeks cursussen te verzorgen in de provincie. Met tegenzin kwijt hij zich van zijn taak, daarbij geholpen door een dynamische collega, Rafaël Tisserland, die één groot probleem heeft: hij is oerlelijk en kan niet aan de vrouw komen. »
 
 
 
 
 

Mara
Mara door Lisette van de Heg
Winnaar Publieksprijs Christelijk Boek

Kan haat liefde worden? Ik heb altijd gedacht dat het onmogelijk is. »
 
 
 
 
 

Ben je ervaren?
Ben je ervaren? door W. Sutcliffe
Liz reist met Dave naar India omdat ze behoefte heeft aan gezelschap tijdens haar spirituele zoektocht naar het diepste wezen van haar ziel. Dave maakt de reis omdat hij met Liz naar bed wil. Al snel merkt Dave dat hij een grote fout heeft gemaakt: de hitte is onverdraaglijk, het Indiase eten smerig, de armoede stemt hem somber, hij gruwelt van toeristen - en hij haat Liz. »
 
 
 
 
 

Alle mensen zijn sterfelijk
Alle mensen zijn sterfelijk door Simone de Beauvoir
... »
 
 
 
 
 

De importbruid
De importbruid door Hülya Cigdem
Omdat ze denkt dat het leven in Nederland een feest is verlooft de in Turkije wonende Rya zich op haar dertiende met Kaan zoon uit een Turks gezin in Tilburg. Na twee jaar komt ze naar Nederland voor de bruiloft. Rya en Kaan wonen in bij het grote gezin van haar schoonouders en Rya raakt per ongeluk snel zwanger. »
 
 
 
 
 

Het zandkasteel
Het zandkasteel door Ton van der Lee
Filmproducent Ton van der Lee vertrekt, moe van zijn jachtige bestaan naar Afrika om een oude droom te verwezenlijken: de bouw van een huis in de woestijn.

Geïnspireerd door een tekening die Salvador Dalí ooit voor hem maakte, begint hij aan een lange zwerftocht door de Sahara, Senegal en West-Afrika. »
 
 
 
 
 

Kroniek van een aangekondigde dood
Kroniek van een aangekondigde dood door Gabriel GarcíA. Márquez
In een dorpje wordt een bruiloft gevierd met een gigantisch feest. Nog geen vier uur na de huwelijks-voltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd omdat men era... »
 
 
 
 
 

Dooi
Dooi door Rascha Peper
Wekenlang zit Ruben Saarloos met zijn woonschip vastgevroren in het ijs voor de kust van een onbewoond eilandje. Het gedwongen Robinson Crusobestaan valt hem zwaar en zijn isolement in de kou maakt hem nog somberder en norser dan hij normaal gesproken al is. »
 
 
 
 
 

Over de bergen
Over de bergen door D. Guterson
... »