Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Stenen van de rivier
Stenen van de rivier door U. Hegi
In de zomer van 1915 wordt in een kleinburgerlijk stadje aan de Rijn Trudi Montag geboren. Doordat ze gevangen zit in een lichaam dat ze verafschuwt, voelt ze zich een buitenstaander, iemand die geen deel heeft aan de maatschappij. Haar ogen registeren echter alles, al die kleine, subtiele veranderingen in de samenleving die haar vertellen dat Duitsland aan het begin van een grote catastrofe staat. »
 
 
 
 
 

De glasblazer
De glasblazer door M. Fiorato
Spannende roman over liefde, macht en de glasblaaskunst in het onweerstaanbare Veneti r>De Britse kunsthistorica Elinor verblijft via een uitwisselingsprogramma... »
 
 
 
 
 

Moesasji
Moesasji door Fumiko Josjikawa
... »
 
 
 
 
 

Alle mensen zijn sterfelijk
Alle mensen zijn sterfelijk door Simone de Beauvoir
... »
 
 
 
 
 

De importbruid
De importbruid door Hülya Cigdem
Omdat ze denkt dat het leven in Nederland een feest is verlooft de in Turkije wonende Rya zich op haar dertiende met Kaan zoon uit een Turks gezin in Tilburg. Na twee jaar komt ze naar Nederland voor de bruiloft. Rya en Kaan wonen in bij het grote gezin van haar schoonouders en Rya raakt per ongeluk snel zwanger. »
 
 
 
 
 

Kroniek van een aangekondigde dood
Kroniek van een aangekondigde dood door Gabriel GarcíA. Márquez
In een dorpje wordt een bruiloft gevierd met een gigantisch feest. Nog geen vier uur na de huwelijks-voltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd omdat men era... »
 
 
 
 
 

De joodse messias
De joodse messias door Arnon Grunberg
Arnon Grunberg (Amsterdam, 1971) woont en werkt in New York. Op 23-jarige leeftijd debuteerde hij met Blauwe maandagen. Het boek werd een internationaal succes.... »
 
 
 
 
 

Sneeuweieren
Sneeuweieren door Ricus van de Coevering
Ze ging de hal in, waar ze de muziekstandaard uit de hoek nam. Voordat ze met zingen begon, ging ze nog één keer naar buiten. Ze liep naar de weg.'Harm?' riep ze. 'Daaa-vid... !' In het donker gloeide het fosfor, het leek of er vluchtige, blauwachtige zielen tussen de rietvelden doolden. »
 
 
 
 
 

Het grote boek van foute feiten
Het grote boek van foute feiten door John Lloyd & John Mitchinson
Lloyd & Mitchinson<br/>Het grote boek van foute feiten<br/><br/>Een must voor fijnproevers, spelletjesfans en voor liefhebbers van quizzen en lijstjes<br/><br/>Dagelijks worden ons vele feiten als de enige en absolute waarheid gepresenteerd. »
 
 
 
 
 

Het zigzagkind
Het zigzagkind door David Grossman
Nono, bijna dertien, krijgt voor zijn bar mitswa van zijn vader een verrassingsreisje. Maar dit loopt uit de hand wanneer hij met de elegante meesteroplichter Felix een aantal misdaden begaat en de politie achter zich aan krijgt. Tussen alle avonturen door ontdekt Nono het ware verhaal van zijn vader en zijn overleden moeder, en dat zet hem aan tot nadenken over wie hij eigenlijk is. »