Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
»
 De verdovers
De verdovers door Anna Enquist
Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw - zijn vrouw overleed na een lang ziekbed - een nieuw begin maakt met zijn professionele werkzaamheden, krijgt hij al snel te maken met een jonge patiënt, de student psychiatrie Allard Schuurman, op wie hij totaal geen grip krijgt. »
 
 
 
 
 

De vrouw in de kooi posters
De vrouw in de kooi posters door J. Adler-Olsen
Op een prachtige winterdag verdwijnt de jonge linkse politica Merete Lynggaard zonder een spoor achter te laten. De media duiken op het verhaal en suggereren... »
 
 
 
 
 

Vlammen
Vlammen door Suzanne Collins
Katniss en Peeta hebben de Hongerspelen gewonnen in weerwil van het Capitool en de wrede regels die er gelden. De overwinning heeft verstrekkende gevolgen. 'Vla... »
 
 
 
 
 

De brief voor de koning
De brief voor de koning door Tonke Dragt
Tiuri ging rechtop zitten en keek naar het raam. Hij zag niets - geen schaduw - zodat hij zou kunnen denken dat hij het zich had verbeeld. Was dat maar zo! Hij kon tóch niet doen wat die stem had gevraagd, al had het nog zo dringend geklonken. »
 
 
 
 
 

7 dagen, 7 nachten
7 dagen, 7 nachten door Jonathan Tropper
Het overlijden van zijn vader komt Judd erg slecht uit. Hij heeft net zijn vrouw met zijn baas in bed betrapt, en nu moet hij na lange tijd terugkeren naar zijn ouderlijk huis. Zijn vaders laatste wens is dat hij ' sjivve' zit met zijn broers en zus. »
 
 
 
 
 

Onderhuids
Onderhuids door Nicci French
'Vrouwen. In de zomer bespied ik hen, ik ruik hen en ik hou hen in gedachten. Ze kijken naar hun spiegelbeeld in winkelruiten, terwijl ze hun buik intrekken en rechtop gaan staan, en ik kijk naar hen. Ik kijk hoe ze naar zichzelf kijken. Ik zie hen wanneer ze denken dat ze niet te zien zijn. »
 
 
 
 
 

Vrijheid Jonathan Franzen
Vrijheid Jonathan Franzen door Jonathan Franzen
 »
 
 
 
 
 

DOOI
DOOI door R. Peper
Wekenlang zit Ruben Saarloos met zijn woonschip vastgevroren in het ijs voor de kust van een onbewoond eilandje. Het gedwongen Robinson Crusobestaan valt hem zwaar en zijn isolement in de kou maakt hem nog somberder en norser dan hij normaal gesproken al is. »
 
 
 
 
 

Asta's ogen
Asta's ogen door Eveline Stoel
Een gewone familie van Indische Nederlanders vertrekt in 1955 naar Nederland. Asta, gewend aan bedienden, komt met haar moeder en zeven kinderen in een contractpension terecht.  »
 
 
 
 
 

Triomf van de verschroeide aarde
Triomf van de verschroeide aarde door T. Beckman
Maarten Wansink leest...

3 cd's »