Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 Papillon
Papillon door Henri Charrière
Onvergetelijke klassieker over vlucht en zelfontdekking.

 »
 
 
 
 
 

Het huis met de geesten
Het huis met de geesten door Isabel Allende
'Het huis met de geesten' is een familiekroniek die zich vanaf het begin van deze eeuw over vier generaties uitstrekt tot in de jaren zeventig, toen de militair... »
 
 
 
 
 

De druiven der gramschap
De druiven der gramschap door John Steinbeck
Schokkend en controversieel was Steinbecks klassieke meesterwerk toen het in 1939 verscheen en Amerika ineens met zijn eigen zelfkant confronteerde. Tegen de achtergrond van het kurkdroge Oklahoma en het Californische migrantenleven volgen we de familie Joad, die, net als duizenden andere kleine boeren en landarbeiders in de jaren dertig, gedwongen is naar het Westen te vertrekken op zoek naar het beloofde land - en in ieder geval naar werk. »
 
 
 
 
 

Roofdier
Roofdier door Terri Blackstock
Ryan Adkins had nooit durven dromen dat een idee dat op zijn studentenkamer begon, zou uitgroeien tot een miljoenenbedrijf. Maar het succes van zijn sociale net... »
 
 
 
 
 

7 dagen, 7 nachten
7 dagen, 7 nachten door Jonathan Tropper
Het overlijden van zijn vader komt Judd erg slecht uit. Hij heeft net zijn vrouw met zijn baas in bed betrapt, en nu moet hij na lange tijd terugkeren naar zijn ouderlijk huis. Zijn vaders laatste wens is dat hij ' sjivve' zit met zijn broers en zus. »
 
 
 
 
 

De Welwillenden
De Welwillenden door J. Littell
`Mensenbroeders, laat me u vertellen hoe het is gegaan.De Welwillenden is het minutieus beschreven verslag van alles wat Max Aue tijdens de oorlog aan het oostfront, in Polen, Hongarije, de Oekraïne, Rusland en in Berlijn heeft meegemaakt. »
 
 
 
 
 

Van muizen en mensen
Van muizen en mensen door J. Steinbeck
Van muizen en mensen is een klassieker in de wereldliteratuur. Tijdens de crisis van de jaren dertig van de vorige eeuw proberen de dagloners George en Lennie h... »
 
 
 
 
 

Leota s tuin
Leota s tuin door Francine Rivers
Eens was de tuin van Leota een prachtige plek waar bloemen bloeiden en hoop gedijde. Het was haar toevluchtsoord na de oorlog. Nu is de 84jarige Leota alleen en... »
 
 
 
 
 

Rozen
Rozen door Leila Meacham
Vlak voor de Eerste Wereldoorlog erft de zestienjarige, vroegwijze Mary Toliver haar vaders katoenplantage Somerset. Haar moeder en broer zijn woedend, ze voele... »
 
 
 
 
 

Wilde zwanen
Wilde zwanen door Jung Chang
JUNG CHANGWILDE ZWANENDRIE DOCHTERS VAN CHINAWilde zwanen geeft een panoramische visie op het China van de twintigste eeuw. Het beschrijft het leven van de grootmoeder van Jung Chang concubine van een generaal in het feodale China van haar moeder hoge partijfunctionaris tijdens het communistische bewind en ten slotte het indrukwekkende verhaal hoe zij zelf als jong meisje in China opgroeide. »