Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 Ik ben
Ik ben door S. Nisargadatta Maharaj
gesprekken over onze oorspronkelijke natuur... »
 
 
 
 
 

Geleerd en gelovig
Geleerd en gelovig door Cees Dekker
Ruim twintig persoonlijke verhalen van prominente wetenschappers over de spanning tussen hun geloof en de wetenschap. Hoe hebben zij zich het geloof eigen gemaa... »
 
 
 
 
 

De geboorte van de tragedie
De geboorte van de tragedie door Friedrich Nietzsche
De geboorte van de tragedie is het eerste boek dat Nietzsche publiceerde. Het verscheen in 1872. Nietzsche was in die tijd hoogleraar klassieke talen te Bazel, maar hij schreef dit boek niet als classicus: hij manifesteert zich meteen als de grote filosoof die zich niet beperkt tot specialistische beschouwingen, maar op zoek gaat naar de grote verbanden. »
 
 
 
 
 

Geestelijke geneeskracht
Geestelijke geneeskracht door Inayat Khan
Dit boek bevat een aantal uiterst verhelderende beschouwingen en observaties over de geestelijke en psychologische aspecten van ziekte en gezondheid, en beschri... »
 
 
 
 
 

Ode aan de arbeid
Ode aan de arbeid door Alain de Botton & Jelle Noorman

Alain de Botton Een lied voor de arbeidLofzang op een van de belangrijkste zaken uit het moderne leven: werkHoewel we dagelijks met talloze artikelen, ... »
 
 
 
 
 

Filosofie van Christus
Filosofie van Christus door Frédéric Lenoir
Waarom zijn de mensenrechten en de democratie van westerse makelij en kwamen ze niet tot stand in India China of het Ottomaanse Rijk? Omdat het Westen van oorsprong christelijk is en het christendom behalve een religie ook een filosofie is. Frderic Lenoir de Franse evenknie van Karen Armstrong vertelt in dit verfrissende boek de geschiedenis van het christendom. »
 
 
 
 
 

En God beschikte een worm
En God beschikte een worm door R. Dekker, R. Woudenberg & C. meester
In dit boek zetten natuurwetenschappers theologen en filosofen echter vraagtekens bij dit conflictdenken. Naast veel informatie biedt deze bundel verrassende Bi... »
 
 
 
 
 

Gronden
Gronden door J. Hinton
Gronden is het lichamelijk en geestelijk herstellen van het contact met de aarde. De behoefte aan gronden neemt toe naarmate steeds meer mensen zich verliezen i... »
 
 
 
 
 

Vrijheid
Vrijheid door Annett Hoogvliet, B.K. van der Veen & Bruyn
Jonathan Franzen werd in 1959 geboren in Chicago. In 2001 won hij de National Book Award voor zijn bestseller De correcties, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren werden verkocht. Hij woont in New York.

In een bloemrijk maar daarom niet minder indringend proza laat Franzen zien hoe zijn personages hun weg proberen te vinden in een wereld vol technologische vernieuwing en een immer verschuivende moraal, hoe ze hun verwachtingen in evenwicht trachten te brengen met de grauwe realiteit, hun politieke opvatt »