Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 In de hoogelantsche slachklock
In de hoogelantsche slachklock door Pieter Winsemius
Isaacus Winsemius wordt geboren rond 1606 nabij het Friese Sneek. In 1624 wordt hij als student Hebreeuws ingeschreven aan de hogeschool in Franeker, om daarna ... »
 
 
 
 
 

Frits Philips
Frits Philips door Martijn van Empel
 »
 
 
 
 
 

Ik besta maar toevallig
Ik besta maar toevallig door Ineke Bakker
 »
 
 
 
 
 

Een tussenweg is er niet
Een tussenweg is er niet door Bearn Bilker
Ds. Johannes Hendrikus Zelle (1907-1983) was al tijdens zijn leven legendarisch. Door zijn opmerkelijke preken, gedrag en voorkomen trok hij volle kerken en ’s ... »
 
 
 
 
 

Eelko Alta (1723-1798)
Eelko Alta (1723-1798) door Philippus Breuker
Eelko Alta (1723-1798) was een publieke intellectueel. Hij zocht de openbaarheid van de pers en gaf ongevraagd adviezen aan regenten, wat ongekend was in de ach... »
 
 
 
 
 

Sterker door strijd
Sterker door strijd door Martijn Visch
Als geboren Rotterdammer studeerde Marius Visch werktuigbouwkunde in de oorlogsjaren. Al snel kwam de jonge Visch in de oorlogsjaren in het verzet. Hij werd ond... »
 
 
 
 
 

Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne mens
Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne mens door Frank Tallis
Ons zelfbeeld is voor een groot deel bepaald door de theorieën van Sigmund Freud. Het nieuwe boek van Frank Tallis draait om het leven van Freud en situeert het... »
 
 
 
 
 

Getekend door een verloren verleden
Getekend door een verloren verleden door Leo Heerkens
Een Duitssprekende familie werd in 1946 uit hun geboortestreek verdreven na jarenlange discriminatie. Al eeuwenlang woonde deze Sudeten-Duitse familie in het Bo... »
 
 
 
 
 

Wij moeten wat meer durven
Wij moeten wat meer durven door Jelle Horjus
Jelle Horjus geeft de lezer met deze biografie een zeldzaam inkijkje in het leven van de Unie van Baptistengemeenten, een kleine maar vrolijk protestants kerkge... »
 
 
 
 
 

De zwarte schapen van de familie
De zwarte schapen van de familie door Herman Langeveld
Het echtpaar Pierson-Franssen bleek een persoonlijke relatie te onderhouden met Benito Mussolini, bij het begin van de briefwisseling al zo’n tien jaar de leide... »