Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 Anda Kerkhoven
Anda Kerkhoven door Jesper Westra & René Westra
In de aula van de Rijksuniversiteit Groningen zijn slechts twee portretten van vrouwen in de gebrandschilderde ramen verwerkt. Naast Aletta Jacobs is dat Anda K... »
 
 
 
 
 

Prins Desi
Prins Desi door Jacob Vis
In december 1982 brengen juntaleider Desi Bouterse en zijn trawanten vijftien tegenstanders van het regime op beestachtige wijze om het leven. De moordenaars wo... »
 
 
 
 
 

Vijd
Vijd door Jonas Bruyneel
<p>Het Lam Gods is niet alleen een hoogtepunt van de schilderkunst waar al eeuwenlang een zweem van mysterie rond hangt. Het was ook het afscheid van de ambitie... »
 
 
 
 
 

Boeren in Brabant
Boeren in Brabant door Corry de Moor
 »
 
 
 
 
 

Afrikaanse vrouwen
Afrikaanse vrouwen door Corry de Moor
 »
 
 
 
 
 

Peter de Grote
Peter de Grote door Robert K. Massie
Met de Pulitzerprijs bekroonde biografie van Peter de Grote<br/> <br/>Dit is de beste en meest uitvoerige biografie over de Russische tsaar Peter de Grote die t... »
 
 
 
 
 

Duifhuizen een Leven Lang
Duifhuizen een Leven Lang door Els van Gemeren
Stel je voor je wordt geboren tijdens een pandemie gevolgd door een wereldwijde economische crisis. Honger en werkeloosheid alom. Als je 18 jaar bent breekt de ... »
 
 
 
 
 

Lichtende voorbeelden
Lichtende voorbeelden door Cees Andriesse
Dit is een kleine geschiedenis van eeuwenoud natuuronderzoek met twee mannen en een vrouw als hoofdpersoon. De tijd van ‘gewoon leven’ is voorbij. Wie is er int... »
 
 
 
 
 

Denker voor Gods aangezicht
Denker voor Gods aangezicht door Inigo Bocken
<p>De Friese karmeliet Titus Brandsma werd na de Tweede Wereldoorlog vooral bekend als de verzetsheld die opkwam voor het vrije woord. Zijn heiligverklaring in ... »
 
 
 
 
 

Tussen de vier zeeën
Tussen de vier zeeën door Frans Glissenaar
'Tussen de vier zeeën zijn wij allen broeders.' Die uitspraak van de Chinese wijsgeer Confucius haalde Thung Tjeng Hiang (1897-1960) graag aan. En hij interpret... »