Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 En morgen de hele wereld
En morgen de hele wereld door Lucebert
 »
 
 
 
 
 

Thuiskomen
Thuiskomen door Rysewyk
In de aanloop naar Kerstmis 1943 staan op het wenslijstje van de zevenjarige Patrick maar drie dingen. Hij wil dat het leger zijn vader terugvindt. Hij wil weg ... »
 
 
 
 
 

Spanning
Spanning door J. Nicolai & René Appel
'Spanning' speelt zich af in Amsterdam in 1980. Jeroen Wielmeijer moet onder grote druk zijn proefschrift over stress voltooien, maar zijn onderzoeksresultaten ... »
 
 
 
 
 

Sommige gedichten
Sommige gedichten door Herman van Veen
Herman van Veen leeft in taal. Hij heeft in de loop der jaren heel wat teksten en gedichten geschreven voor zijn voorstellingen voor dierbaren op reis of zomaar... »
 
 
 
 
 

Orgaannevel
Orgaannevel door A.C.G. Vianen
ACG Vianen is van mening dat woorden het gereedschap zijn van de poëzie, in al haar onderdelen. Zijn woord gaat over de taal als moeilijkheid om duidelijk te k... »
 
 
 
 
 

Dichtgetijden
Dichtgetijden door Walter W. Krijthe
Dichtgetijden... »
 
 
 
 
 

Gedichten om te huilen
Gedichten om te huilen door Dolf Jansen
Dolf Jansen is meer dan een cabaretier meer dan een tv en radiopresentator meer dan een marathonloper meer dan een een columnist en meer dan een muziekkenner. Dolf is namelijk ook dichter en songwriter. Altijd recht uit het hart snel en direct zoals we van hem gewend zijn. »
 
 
 
 
 

Alle goeds
Alle goeds door Ingmar Heytze
<b>De auteur</b>
Ingmar Heytze (1970) is een van de populairste dichters van Nederland. Er verschenen van hem inmiddels acht dichtbundels. Drie geprezen bundels uit de beginjaren van zijn dichterschap werden in de inmiddels veel cadeau gegeven verzameling <i>Alle goeds</i> bijeengebracht: <i>De allesvrezer</i> (1997), <i>Sta op en wankel</i> (1999) en <i>Aan de bruid</i> (2000). »
 
 
 
 
 

Mijn beste gedicht dat u nooit zult lezen
Mijn beste gedicht dat u nooit zult lezen door Thomas Blondeau
Op 19 oktober 2013 overleed de romanschrijver Thomas Blondeau op vijfendertigjarige leeftijd. Maar weinigen weten dat hij naast romans ook prachtige gedichten s... »
 
 
 
 
 

Waar we wonen
Waar we wonen door Thomas Möhlmann
In zijn derde dichtbundel herneemt Thomas Möhlmann het perspectief van zijn eerdere bundels, door ditmaal de ruimte die wij innemen te verbeelden. Möhlmann laat... »