Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 Over vrijheid
Over vrijheid door J.S. Mill
Over vrijheid (On Liberty, 1859) is een vurig pleidooi voor vrije meningsuiting, die voor John Stuart Mill het uitgangspunt vormt van een onderzoek naar de voor... »
 
 
 
 
 

De berg van de ziel
De berg van de ziel door Ada de Jong & Christa Anbeek
Twee vrouwen die grote persoonlijke verliezen leden over belangrijke levensvragen. »
 
 
 
 
 

De twaalf zintuigen
De twaalf zintuigen door A. Soesman

Ieder mens staat in voortdurende wisselwerking met de wereld om hem heen. »
 
 
 
 
 

Dus ik ben
Dus ik ben door Rob Wijnberg & Stine Jensen
We gaan er als vanzelfsprekend van uit dat ieder van ons een identiteit heeft, maar als ons op de man of vrouw af wordt gevraagd wie we dan wel zijn, weten we het opeens niet meer zo goed. We noemen onze naam, maar wat zegt die eigenlijk? We vertellen ons beroep, maar is dat wel zo relevant? We beginnen over onze afkomst, maar doet die er nog toe? Onze identiteit lijkt te bestaan, maar vervluchtigt in een wereld waarin iedereen op internet een nickname heeft, een jobhopper is of een wereldburger wil zijn. »
 
 
 
 
 

De mystiek van de ontmoeting
De mystiek van de ontmoeting door F. Hartensveld
 »
 
 
 
 
 

Omhoog kijken in een platland
Omhoog kijken in een platland door Cees Dekker, R. Woudenberg & René van Woudenberg
Dit boek gaat over geloof en wetenschap. De titel wijst op Abbott’s novelle Flatland (1884) waar een zekere meneer Vierkant leeft in de wereld van het platte vl... »
 
 
 
 
 

Dwalen naar een nieuwe tijd
Dwalen naar een nieuwe tijd door A. Schilder
 »
 
 
 
 
 

Innerlijke vrijheid
Innerlijke vrijheid door Krishnamurti
Dit is waarschijnlijk Krishnamurtis belangrijkste boek. Het is een must voor alle bewonderaars van deze nog steeds onbekende filosoof. Het was oorspronkelijk be... »
 
 
 
 
 

Als je wereld instort
Als je wereld instort door Pema Chödrön
Geluk ligt voortdurend binnen ons bereik. Maar we lopen het vaak mis, omdat we constant bezig zijn met het ontwijken van pijn en lijden. Pema Chödrön geeft maar één advies: daal af in je verdriet. Want juist daarin ligt de sleutel tot geluk. »
 
 
 
 
 

Ethica Nicomachea
Ethica Nicomachea door Aristoteles
De 'Ethica Nicomachea' van Aristoteles behoort zonder twijfel tot de allerbelangrijkste filosofische werken. Centraal in de Ethica Nicomachea staat de vraag hoe de mens een gelukkig en geslaagd leven kan realiseren. Vanuit deze vraagstelling maakt Aristoteles een diepgaande en scherpe analyse van het menselijk gedrag, het menselijk karakter en zijn intellectuele vermogens. »