Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 Waar je ook gaat, daar ben je
Waar je ook gaat, daar ben je door Jon Kabat-Zinn
Mindfulness, het leren leven in het nu, stond nog nooit zo in de belangstelling als nu. Jon Kabat-Zinn begreep als een van de eersten hoe sterk het leven in het nu onze geestelijke en lichamelijke gezondheid kan verbeteren en ontwikkelde een programma om dit boeddhistische concept in praktijk te kunnen brengen. »
 
 
 
 
 

Het lucifer effect
Het lucifer effect door Philip Zimbardo
Sadisten en lafaards, ze zitten in ons allemaal. Het Lucifer Effect gaat over het beruchte gevangenisexperiment van Philip Zimbardo, waaruit blijkt dat mensen a... »
 
 
 
 
 

Godel, Escher, Bach
Godel, Escher, Bach door D.R. Hofstadter
Hofstadter geeft een briljante en zeer oorspronkelijke interpretatie van de drie genieën: de wiskundige Gödel, de grafi cus Escher en de componist Bach. Met dit populairwetenschappelijke werk beïnvloedde hij een generatie fi losofen, computergekken, wiskundigen en taalkundigen. »
 
 
 
 
 

Innerlijke eenvoud
Innerlijke eenvoud door Krishnamurti
Innerlijke eenvoud werpt een helder licht op het leven zoals het voor...... »
 
 
 
 
 

De categorieen van Aristoteles
De categorieen van Aristoteles door Mieke Mosmuller
De logica van Aristoteles vangt aan met de categorieënleer. De categorieën zijn de grondbegrippen van het verstand en de rede, die onafhankelijk van de taal in ... »
 
 
 
 
 

Ongelukkig zijn
Ongelukkig zijn door Wilhelm Schmid
Over geluk lijkt alles al verteld en geschreven te zijn, maar over ongeluk zijn nog weinig boeken verschenen. In het huidige debat over geluk lijken we de donke... »
 
 
 
 
 

En toen wisten we alles
En toen wisten we alles door Coen Simon
Komt er een dag waarop we de waarheid vinden? Komt er een dag waarop we alles weten, ongeluk en misverstand tot het verleden behoren, dieren rechten hebben en h... »
 
 
 
 
 

Jeus van moeder Crisje
Jeus van moeder Crisje door Jozef Rulof
Jeus van Moeder Crisje<br/><br/>Jozef (1898-1952) is geboren in het landelijke s Heerenberg in Nederland. Zijn moeder Crisje heeft hem Jeus genoemd. Jeus is buitengewoon gevoelig, hij voelt en ziet dingen die anderen niet zien. Als klein kind al ziet hij een lichtuitstralende gestalte uit het leven na de dood. »
 
 
 
 
 

Een schitterend ongeluk
Een schitterend ongeluk door Olivier Sacks & Wim Kayzer
De legendarische serie gesprekken met wetenschappers over hun werk en over de wereld op veler verzoek nu opnieuw leverbaar. <i>Een schitterend ongeluk</i> werd 15 jaar geleden uitgezonden in Nederland. Niet veel later volgden de meeste staten van Amerika. »
 
 
 
 
 

De vertroosting van de filosofie
De vertroosting van de filosofie door Boëthius
Ancius Manlius Torquatus Severinus Boëthius (480-526) schreef De vertroosting van de filosofie (De consolatione philosophiae) in de kerkers in Pavia, in afwach... »