Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» » »
 De ware vrijheid
De ware vrijheid door Luc Panhuysen
Johan en Cornelis de Witt kwamen gruwelijk aan hun einde -iedereen kent het beeld van hun mishandelde lichamen.
De betekenis van de gebroeders De Witt voor Nede... »
 
 
 
 
 

Nachtboek van een kerkuil
Nachtboek van een kerkuil door Bas van Gelder
In de Tweede Wereldoorlog was Bas van Gelder predikant in het Friese Jorwert. Zijn ervaringen daar legde hij vast in een serie dagboeken. Boeiend beschreef hij ... »
 
 
 
 
 

De laatste Viking
De laatste Viking door Stephen Bown
Het leven van Amundsen markeert het einde van een heldhaftig tijdperk van verkenners, dat kort daarna getemd werd door moderne technologie, commercie en publici... »
 
 
 
 
 

Sophie in Weimar
Sophie in Weimar door Thera Coppens
<p>Door haar verregaande bescheidenheid is groothertogin Sophie van Saksen Weimar Eisenach – dochter van koning Willem II – in onze vaderlandse geschiedenis tot... »
 
 
 
 
 

Ulrike Meinhof
Ulrike Meinhof door Jutta Ditfurth
Op 14 mei 2010 is het veertig jaar geleden dat Andreas Baader op spectaculaire wijze bevrijd wordt. Hoofdverdachte is de gerenommeerde journaliste Ulrike Meinhof. De Baader-Meinhof groep is geboren. Wie was deze vrouw die het gezicht van de jaren zeventig zo bepaalde?

'Ditfurth onthult spannende details' - ZDF-programma Aspekte

'Nooit vergeet de auteur de handelingen van Meinhof kritisch te volgen'- Die Zeit

Ulrike Meinhof groeit op in een gezin waarbinnen een streng protestants-christe »
 
 
 
 
 

Alexander de Grote
Alexander de Grote door I. Worthington
In deze persoonlijke geschiedenis van Alexander behandelt Ian Worthington niet alleen zijn energieke imago en heldhaftigheid maar ook de zwarte kanten van zijn ... »
 
 
 
 
 

A.J. Duymaer van Twist
A.J. Duymaer van Twist door C.M. Hogenstijn, J.C. Smelik & W.J.M. Janssen
Duymaer van Twist is de meest gewraakte persoon in de boeken van Multatuli ( Eduard Douwes Dekker ). In diens Max Havelaar uit 1860 stelt deze de gouverneur-gen... »
 
 
 
 
 

Anna baronesse Bentinck 1902-1989
Anna baronesse Bentinck 1902-1989 door U. den Tex
De hoogstpersoonlijke geschiedenis van Anna baronesse Bentinck is een verhaal over standsverschil en moederschap, over de alledaagsheid van de adel, en over zijn raadselachtige ongenaakbaarheid.

<i>Anna baronesse Bentinck</i> is geschreven in haar eigen woorden en door haar eigen dochter, de journaliste Ursula den Tex. »
 
 
 
 
 

Dr. C.H. Van der Leeuw (1890-1973)
Dr. C.H. Van der Leeuw (1890-1973) door Leonard Kooij
AuteurLeonard Kooij is net als Kees van der Leeuw geboren en getogen aan de rand van het ‘Land van Hoboken’ in Rotterdam. In zijn jeugd vormden daar bergen puin... »
 
 
 
 
 

Dr. C.H. Van der Leeuw (1890-1973)
Dr. C.H. Van der Leeuw (1890-1973) door Leonard Kooij
AuteurLeonard Kooij is net als Kees van der Leeuw geboren en getogen aan de rand van het 'Land van Hoboken' in Rotterdam. In zijn jeugd vormden daar bergen puin... »